Cap de setmana de plena activitat al Centre d’Art la Panera

Avatar photo

S’han organitzat dues aproximacions diferents sobre l’exposició ‘El desig de creure’ i s’ha realitzat una sessió formativa dirigida als professionals de l’àmbit social

El Centre d’Art la Panera ha viscut un cap de setmana d’intensa activitat amb l’organització dissabte d’una sessió formativa d’arts visuals i amb dues propostes diferents que ens han aproximat a l’exposició ‘El desig de creure’, que s’ha clos avui.

Dissabte va tenir lloc la sessió formativa dirigida a professionals de l’àmbit social interessats en realitzar projectes artístics en els seus contextos de treball per fomentar la inclusió social, que va estar presentada per Amanda Robledo, de l’Associació ‘Debajo del Sombrero’.

Els participants van treballar la forma de descobrir processos creatius d’arts visuals que fomentin el desenvolupament personal, l’autodeterminació i les relacions interpersonals. Es tractava d’aprendre estratègies de mediació cultural que puguin transformar els projectes culturals en experiències més inclusives i alhora indagar en les propostes d’art contemporani que ja treballen en processos col·laboratius.

L’altra proposta de la Panera ha estat centrada a cercar una aproximació a l’exposició ‘El desig de creure’, però des de dos vessants diferents, que s’han desenvolupat dissabte i diumenge.

Dissabte al vespre, Jordi Ferreiro i altres artistes han activat i guiat aquesta acció en el marc de les obres exposades, amb la intervenció titulada ‘Quan el museu tanca les portes’. L’acció ha estat una intervenció específica de l’espai que explora la relació entre l’art i la màgia, de la prehistòria a l’avantguarda. Les parets del Centre d’Art la Panera s’han cobert amb una sèrie de frases, recollides entre una gran varietat de fonts, que han parlat de com l’art s’ha considerat un mètode de comunicació amb allò invisible. L’única manera de llegir les frases “invisibles” serà prenent part en l’acció, moment d’apagar les llums i que l’exhibició de l’exposició es desactivi. L’exercici funciona com “l’antivisita guiada” o “visita no guiada”, en què el públic activa les frases amb l’ajuda de llanternes negre-llum.

Avui diumenge, el mag Pere Rafart ha protagonitzat la segona aproximació a ‘El desig de creure’, fent una visita comentada a l’exposició, en la qual ha buscat una mirada diferent als treballs dels artistes que en formen part. Una mirada que no ha estat la dels mateixos autors ni la de la comissària, Cèlia del Diego.

L’exposició El desig de creure és una coproducció entre el Centre d’Art la Panerai el l M|A|C de Mataró, a cura de Cèlia del Diego i amb els treballs dels artistes Lúa Coderch, Enric Farrés Duran, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i João Onofre que itinera en el marc del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Martín Grondona: “El incivismo y la basura en Cunit”

Notícia següent

Aigües de Reus inspecciona la xarxa de clavegueram amb equips robotitzats per prioritzar inversions

Notícies relacionades