Busquen restes de pólvora a l’acusat de matar el cunyat a Torre-serona

L'empresari carni lleidatà declara que dimarts va anar al camp de tir

Els Mossos d’Esquadra busquen restes de pólvora a les mans i la roba de l’empresari carni lleidatà detingut dimecres per la mort del seu cunyat, després de trobar casquets de bala al seu obrador de Torre-serona (Segrià), tal com ha pogut confirmar aquest dilluns l’ACN. Segons fonts pròximes al cas, Josep P., hauria explicat, dissabte durant la seva declaració judicial, que dimarts va anar al camp de tir, com fa habitualment, una explicació que li serviria per justificar les restes de pólvora en cas que els resultats donessin positius. En la seva declaració al jutjat el detingut també va explicar que la víctima tenia deutes amb diversos prestadors a qui havia demanat diners i va afegir que va veure gent desconeguda als voltants del seu obrador de Torre-serona, la setmana anterior a la desaparició del marit de la seva germana. El sospitós, Josep P., de 47 anys i veí de Benavent de Segrià, estaria intentant amb aquestes explicacions, desvincular-se de la mort del seu cunyat, Eduard A., que va desaparèixer dilluns passat i va ser trobat mort divendres al maleter d’un cotxe al barri d’Hostafrancs de Barcelona.

El cas segueix sota secret de les actuacions i els Mossos segueixen investigant l’entorn de la víctima i el detingut. Entre d’altres, estarien analitzant els moviments dels seus comptes bancaris així com els seus telèfons mòbils per determinar, a través de la seva localització, on van ser víctima i detingut el dilluns. El detingut, tal com van explicar a l’ACN fonts pròximes al cas, ja va declarar al jutjat que dilluns va ser a Barcelona perquè havia de fer diverses gestions bancàries, va explicar. El seu telèfon mòbil podria aportar informació dels llocs exactes on va ser i a quina hora. Els investigadors també intenten aclarir si víctima i detingut van anar junts o per separat a Barcelona, com hi van anar i com va tornar l’acusat.

El detingut, Josep P., va ingressar a la presó de manera provisional i sense fiança dissabte, després de declarar davant del jutjat de guàrdia. És propietari d’una cadena de carnisseries de Lleida, amb sis establiments i 23 treballadors, i podria ser acusat d’homicidi o assassinat, un extrem que dependrà de la fiscalia i de la informació que aportin, entre d’altres, les proves forenses.

Abans de la troballa del cadàver d’Eduard A., divendres a Barcelona, els Mossos d’Esquadra ja sospitaven que Josep P. tenia alguna cosa a veure amb la desaparició, i ara homicidi, del seu cunyat ja que el van detenir dimecres, dos dies abans de l’aparició del cos i només un dia després que la germana del detingut i dona de la víctima denunciés la desaparició del seu marit. Un dels motius d’aquestes sospites podrien ser els casquets de bala trobats a l’obrador.

La víctima, Eduard A., va ser vist per última vegada dilluns 19 de juny a Albesa (Noguera) dins d’un cotxe gris i el seu cadàver és el que es va trobar divendres 23 dins el maleter d’aquest mateix cotxe, aparcat al barri d’Hostafrancs de Barcelona, segons va confirmar dissabte l’advocat de Josep P., Daniel Fernández. El cadàver es trobava en avançat estat de descomposició. El turisme, un Wolkswagen Golf, estava estacionat al carrer de Béjar, a tocar del restaurant ‘El racó de l’Alfons’.

La troballa del cos a Barcelona

L’amo del restaurant El racó de l’Alfons, al carrer Béjar, va explicar aquest divendres als mitjans que va notar des de quarts de nou del matí una forta olor al carrer. Pensava que era peix podrit o fruit de l’habitual ‘botellot’ que es fa a la zona, propera a una discoteca. Va veure una taca prop d’un Volkswagen Golf de color gris, molt nou i amb la matrícula d’un concessionari de Lleida. Va intentar netejar la taca amb aigua i lleixiu, però no marxava. Per això va avisar els serveis municipals de neteja, que van descobrir que el maleter del cotxe gotejava un líquid vermellós per sota. Per això, cap a les 12 del migdia van avisar els Mossos d’Esquadra, que van descobrir un cadàver al maleter. El cotxe portava una multa d’aparcament des del passat dilluns, dia 19, just el dia que va desaparèixer Eduard A.