Bernat Solé visita les obres del pavelló a l’Escola Sant Salvador d’Albatàrrec

El pavelló serà polivalent i servirà per fer les activitats extraescolars i per dur a terme esports de recinte cobert

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha visitat avui les obres de construcció del pavelló poliesportiu a l’Escola Sant Salvador d’Albatàrrec, acompanyat per l’alcalde del municipi, Jaume Sanuy.

La construcció d’aquest equipament compta amb una subvenció d’1,3 milions d’euros del departament de la Presidència de la Generalitat, a través del Consell Català de l’Esport, dels quals 597.645 euros han estat aportats pel departament d’Educació. Aquesta subvenció ha permès desencallar un procés de construcció iniciat el 2010, que es va veure estroncat per manca d’ajuts arran de la crisi econòmica quan només s’havia edificat l’estructura de l’edifici.

Segons l’acord del conveni signat a finals del 2020, la realització de l’obra subvencionada s’havia d’acabar com a màxim el 31 de desembre del 2021, però l’Ajuntament d’Albatàrrec va demanar-ne una pròrroga per causa dels retards provocats per la crisi sanitària de la Covid-19 i per la situació generada en el sector de la construcció per la manca de subministraments i alça de preus, causes sobrevingudes de força major que van impossibilitar el compliment del termini establert. La sol·licitud va ser atesa favorablement i es va concedir una pròrroga de dos anys per a la realització de les obres, que finalitza el 31 de desembre de 2023.

El pavelló serà polivalent i servirà per fer les activitats extraescolars i per dur a terme esports de recinte cobert. La intenció és que pugui donar servei als municipis del voltant.

Visita als Torms

Bernat Solé també s’ha reunit avui als Torms amb l’alcalde, Josep Bardia, per tractar de diversos projectes municipals amb finançament a través del Pla únic d’Obres i Serveis de Catalunya PUOSC. Durant la trobada també s’ha parlat de les millores previstes per pal·liar el dèficit d’infraestructures de mobilitat de la comarca de les Garrigues arran de l’acord recentment presentat pel Govern de la Generalitat i la Diputació de Lleida, que afecten a la pista entre Torrebesses i Castelldans (es convertirà en una via de la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat), a la C-233 entre la Granadella i el Soleràs, i el camí entre Els Torms i Bellaguarda.