Un matí d’orquestra al Teatre de Balaguer

Aquest dimecres 27 d’octubre del projecte Apropa Cultura

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Teatre Municipal de Balaguer ha estat l’escenari aquest dimecres 27 d’octubre d’una  activitat d’inclusió social de la mà del projecte Apropa Cultura. Amb la participació de  membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. 

El taller ha tingut lloc durant tot el matí, de les 9 del matí a la 1 del migdia, adreçat a  col·lectius de Discapacitat Intel·lectual, amb l’objectiu d’activar i millorar la coordinació  motriu, augmentar la confiança en si mateix i l’autoestima, facilitar l’expressió emocional,  promoure l’atenció i la concentració, i fomentar les relacions socials entre el grup. 

Les sessions d’Un Matí d’Orquestra que es venen duent a terme al Teatre de Balaguer  des de l’any 2019, tenen la voluntat de donar a les persones que hi participen d’unes  vivències musicals enriquidores que estimulin la seva activitat psíquica, física i  emocional, a través de la interacció amb instruments de percussió, la veu i el cos, i de  l’escolta d’un Concert interactiu amb grups de cambra de l’Orquestra Julià Carbonell. 

El taller d’aquest dimecres ha estat conduït per la musicoterapeuta Pilar Planavila,  acompanyada pel músic Robert Canela. 

Els objectius dirigits als col·lectius de Gent Gran són activar el cos i prendre consciència  de com estem, expressar-se i comunicar-se musicalment, recordar cançons dels seus  bons moments del passat i activar la memòria, potenciant així les connexions neuronals  per millorar les capacitats cognitives. 

El Teatre Municipal de Balaguer va incorporar-se al programa APROPA CULTURA  d’inclusió social, via conveni signat l’any 2019.