El bus urbà de Balaguer serà gratuït per als menors de 16 anys en període escolar

La mesura té també l'objectiu de reduir l'ús del vehicle particular i descongestionar el trànsit en aquella franja horària reduint la contaminació

El Ple La Paeria de Balaguer ha aprovat en la sessió ordinària del dijous dia 29 de juliol, una modificació d’urgència de l’ordenança fiscal del servei de transport col·lectiu urbà. 

La modificació, que ha estat aprovada per unanimitat, permetrà que a partir d’ara el Bus urbà sigui gratuït per als alumnes menors de 16 anys dels col·legis de la ciutat durant el període escolar. Fins ara el servei era gratuït per als menors de 6 anys en els desplaçaments a l’escola.

El paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal, va explicar en la seva exposició durant el ple, que la mesura permetrà, per exemple, que els alumnes d’ESO que s’hagin de desplaçar a l’institut Almatà ho facin sense que els representi un cost per a la butxaca. 

La mesura també té l’objectiu de reduir l’ús del vehicle particular per assistir als centres escolars, descongestionant el trànsit a aquella hora i reduint la contaminació.