Balaguer ha iniciat aquest dilluns les obres de revegetació de l’avinguda dels Països Catalans

En total, es plantaran 68 freixes, una espècie que compta amb un bon arrelament i una bona adaptació al clima de la ciutat.

La Paeria de Balaguer ha iniciat aquest dilluns les obres de revegetació de l’avinguda dels Països Catalans, una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2019. Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que també ens ha parlat de la resta de propostes de les dos primeres edicions dels pressupostos participatius, algunes de les quals també ja estan a punt de poder-se licitar com la pista multiesportiva a la zona del col·legi Mont-roig. Així mateix, segons Vidal, ja està enllestit l’estudi energètic previ al projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques al pavelló Inpacsa. També durant aquest mes està previst que comenci la instal·lació de noves papereres en diferents punts de la ciutat.

Pel que fa al projecte de revegetació de l’avinguda dels Països Catalans, tot i que el projecte inicial contemplava actuar en tot el carrer, plantant arbres allà on no n’hi ha, “finalment es va decidir agrupar la plantació en trams i executar el projecte de revegetació per fases amb la qual cosa s’aconsegueix que cada fase quedi plena en la seva totalitat”. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer d’Obres i Urbanisme, Gerard Torres, que també assenyala que en aquesta primera fase s’actuarà en el tram comprès entre la plaça Pau Casas i l’estació d’autobusos.

Pel que fa a la tipologia d’arbre que es plantarà serà totalment diferent al que hi havia fins ara perquè no s’ha adequat correctament a la climatologia de la ciutat, un fet que ha frenat el seu procés de creixement i tampoc el procés d’arrelament ha estat l’adequat”. Ho destaca el mateix Torres, que també explica que, assessorats pels serveis tècnics de Medi de la Paeria, s’ha decidit plantar 68 freixes. També assenyala que amb aquesta espècie es volen evitar els problemes d’aixecament que han patit algunes voreres on hi ha plantats altres tipus d’arbres.

A més, segons el mateix Torres, la nova espècie també serà bonica estèticament, ja que de cara a la tardor-hivern fa una floració vermellosa.

Recordem que el projecte de revegetació ha començat aquest dilluns amb una mica de retard respecte a les previsions inicials, ja que el primer concurs per a la licitació va quedar desert. El motiu va ser que l’empresa que va guanyar el concurs no va poder acabar subministrant els arbres amb els diàmetres que requeria la Paeria en les bases.

El projecte compta amb un pressupost de 38.573 euros.

La revegetació de l’avinguda dels Països Catalans va ser un dels tres projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2019, el que va obtenir més votacions. El segon en nombre de vots va ser la senyalització urbana, un projecte que encara estan ultimant des de l’oficina tècnica. Es tracta d’un projecte de senyalització de ciutat similar al que es va fer al centre històric explicant en aquest cas on estan situats diferents equipaments i la distància a peu entre ells.

Pel que fa a les obres de l’arranjament de la vorera del Molí de l’Esquerrà, l’altre projecte guanyador, ja es van executar l’any passat.

En un altre ordre de coses, la Paeria de Balaguer, la Guàrdia Urbana i tècnics responsables del Servei Català de Trànsit es reuniran aquesta setmana per concretar com abordar el canvi dels senyals de circulació a la trama urbana de la ciutat i adequar-los a la nova normativa. Ho detalla el mateix Gerard Torres.