Balaguer tanca aquest cap de setmana la fase de votació dels segons Pressupostos Participatius

Un total de 545 ciutadans han votat fins a dia d’avui alguna de les 20 propostes dels pressupostos participatius 2020

Un total de 545 ciutadans han votat fins a dia d’avui alguna de les 20 propostes dels pressupostos participatius 2020.

Des de l’àrea de Participació, el seu responsable, el paer Kevin Bruque, confia que la xifra s’incrementi d’aquí a dilluns, que és el darrer dia de votacions. Bruque espera que hi hagi “una participació suficientment considerable”, la qual cosa voldrà dir, assenyala, que els pressupostos participatius han anat bé i que comencen a arrelar-se entre els veïns de la capital.

Des de la Paeria fan una crida als balaguerins i balaguerines perquè participin en aquests pressupostos, uns pressupostos participatius que, segons Kevin Bruque, s’han de convertir en “una eina pedagògica al servei de la ciutadania per entendre què valen les coses i com s’ha de funcionar”. Bruque, però, va més enllà i assenyala que en un futur la ciutadania hauria de poder participar no només en processos com aquest sinó també “en la presa de decisions que hi ha en l’àmbit del municipi”.

Pel que fa a les propostes que pot votar la ciutadania, n’hi ha un total de 20 de diferents tipologies. Kevin Bruque no s’ha volgut pronunciar sobre cap d’elles, ja que es tracta de propostes molt diverses, d’interès general i distribuïdes per diferents barris de la ciutat i que van, per exemple, des de projectes per arranjar carrers o parcs, inversions per a mobiliari públic o de béns materials per a diferents equipaments, entre altres. Totes elles, diu Kevin Bruque, són una mostra de la diversitat d’opinions que té la ciutadania. Això, diu, “genera reptes i dona alegria i ganes per poder continuar fent coses com aquestes”.

Entre les propostes, hi ha també suggeriments de millores d’alguns entorns de la ciutat, ja sigui des del punt de vista de serveis com l’enllumenat, una millor senyalització vial o la reparació d’alguna infraestructura una mica deteriorada.

Altres propostes aposten per millores en parcs infantils o juvenils, una adequació del Parc del Reial o la instal·lació d’un ‘pumptrack’. També hi tenen cabuda propostes adreçades a la promoció i lluïment de la ciutat o l’adquisició d’un equip de so per cedir a les associacions.

Un cop tancat el procés de votació dels pressupostos, el dia 4 de desembre es donaran a conèixer les propostes guanyadores, que es preveu que es puguin executar durant l’any que ve.

Els Pressupostos Participatius compten amb una partida de 150.000 euros, que es veurà reflectida al pressupost ordinari de 2021.

Les votacions es poden fer per dos canals: presencialment a la casa de la Paeria i de forma telemàtica mitjançant l’app Bústia Ciutadana. En el cas presencial, hi ha una urna al vestíbul de la casa de la Paeria i les persones que vulguin votar han de demanar la papereta amb les diferents opcions a consergeria.

També al vestíbul de la casa de la Paeria hi ha uns panells informatius amb les 20 propostes entre les quals cada ciutadà en pot escollir fins a un màxim de 3.

Tenen dret a vot tots els ciutadans empadronats que siguin majors de 16 anys.