Balaguer segueix millorant els espais urbans per fer-los més accessibles i verds

Les obres d'arranjament de la vorera del pavelló Molí de l'Esquerrà han de permetre millorar-ne l'accessibilitat

Aquesta setmana han començat a Balaguer les obres d’arranjament de la vorera del pavelló Molí de l’Esquerrà que han de permetre millorar-ne l’accessibilitat.

Es tracta d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2019. Els treballs, amb un termini d’execució de tres mesos, s’han adjudicat a l’empresa Jorpesa Construccions i Reformes, S.L i compta amb una partida de 56.706 euros.

Durant la dècada dels 90 el consistori va dur a terme la urbanització dels carrers Josep Maria de Segarra i un tram del carrer Cervantes però resta pendent la finalització de les obres de consolidació de la vorera de l’Avinguda Jaume d’Urgell. El projecte d’ara contempla la finalització de la urbanització mitjançant una vorera accessible des de la intersecció del carrer Cervantes fins al pavelló. Tanmateix també està previst modificar el traçat de l’enllumenat actual atès que aquest no és paral·lel al vial principal així com dotar d’arbres tot el perímetre del solar.

D’altra banda, també aquesta setmana han començat les obres d’arranjament de la plaça dels blocs de la Caixa.

L’actuació a la plaça dels blocs de la Caixa, amb un pressupost de 65.385 euros, consistirà en l’enderrocament de l’actual banc de formigó així com del mur de contenció i l’enjardinament de la zona amb l’objectiu de crear una plaça d’un únic nivell. El projecte contempla una àrea de joc per a infants amb paviment de cautxú limitada per una tanca baixa de fusta, per evitar l’entrada d’animals i altres elements aliens i l’escapada dels infants.

Es tracta d’una reforma integral de la plaça que passarà a tenir una geometria circular en comptes de quadrada per donar-li un toc més modern i actual.

Aquesta era una actuació molt necessària, ja que des de feia anys la plaça no comptava amb les condicions òptimes per poder-ne gaudir.

Pel que fa als altres dos projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2019, la revegetació de l’avinguda dels Països i el projecte de senyalització de la ciutat, en el cas del primer la Paeria de Balaguer reprendrà els tràmits per adjudicar novament aquesta revegetació de cara a la propera tardor després que el primer concurs per a la licitació quedés desert. El motiu, segons va explicar fa uns dies a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, és que l’empresa que va guanyar el concurs no ha pogut acabar subministrant els arbres amb els diàmetres que requeria la Paeria en les bases.

Pel que fa a la senyalització urbana, l’oficina tècnica està ultimant el projecte, que es preveu que sigui similar al que es va fer al centre històric explicant en aquest cas on estan situats diferents equipaments i la distància a peu entre ells.