Balaguer posa el punt i final a l’edició 2020 del Barnasants

Aquest diumenge 29 de novembre, el Teatre de Balaguer ha viscut el concerts de cloenda de l’edició 2020 del Barnasants Cançó d’autor, de la mà del quartet Ovidi 4, format per Borja Penalba, Mireia Vides, David Fernández i David Caño.

Més de 120 assistents de la capital de la Noguera han pogut gaudir de la represa d’activitat del Teatre Municipal de Balaguer i viure en directe un concert que estava programat per finals de març i que l’esclat de la pandèmia havia ajornat fins a la data actual.

Les cançons i les reflexions d’un Ovidi Montllor sempre actual han estat les protagonistes de tancar la 25a edició de Barnasants, Cançó d’autor que ha diferència d’anys anteriors ha tingut presència i repercussió en diverses seus arreu dels territoris de parla catalana. Abans del concert, Pere Camps, director del festival, ha adreçat unes paraules als assistents i s’ha mostrat satisfet de celebrar el concert de cloenda a Balaguer, seu de Ponent des d’aquest any.

A més, amb la voluntat de fer arribar les lletres d’Ovidi a tota la ciutadania, des de l’àrea de cultura de la Paeria de Balaguer s’ha anunciat aquest mateix vespre que la setmana vinent es podrà escoltar una reemissió del concert per Ràdio Balaguer.

Concert tribut a Ovidi Montllor (1995-2020)

Mai se’n va, sempre és qui torna
“Des de 1995, allà on anem, t’hi portem posat, Ovidi. Xops de memòria, molls de tu. Per dins i per fora. I encara dempeus. I tu sempre allà, en els moments bons –sí i sempre– però sobretot, contra tants moments dolents. Perquè amb tu –company, artista, cantant, pallasso– tot continua sent possible. La vida, per exemple…”

En l’edició de 2020, els concerts i les diverses propostes culturals organitzades pel projecte Barnasants teixeixen un entramat d’actuacions, edicions de material discogràfic i literari, produccions pròpies i altres activitats, que pretenen seguir impulsant i reivindicant la cançó d’autor.

El Projecte Barnasants va néixer l’any 1996 amb l’objectiu -segons el seu director Pere Camps- de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de donar-la a conèixer a les generacions més joves, i de fomentar-ne la transmissió i l’escolta.
Des del projecte Barnasants s’entén la cançó d’autor com a paraula musicada, cantada, és el missatge, és una cançó que convida a pensar, a reflexionar. És una inversió en qualitat, que transcendeix les dècades sense perdre vigència.