Balaguer plantarà arbres en els escocells buits de diferents zones de la ciutat

La prioritat seran els escocells situats en zones properes als centres educatius, els carrers comercials, parcs i places

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Des de l’Àrea de Medi Ambient de la Paeria s’ha valorat plantar espècies diferents que permetin aportar diversificació cromàtica i incrementar la biodiversitat de l’entorn. D’altra banda, s’ha evitat introduir noves espècies quan els escocells que restin buits es trobin molt junts, siguin pocs o es trobin enmig d’una alineació continua, ja que visualment es trencaria l’harmonia de l’espai.

En els casos on l’espècie implantada no ha donat bons resultats a la ciutat, com és el cas del negundo, o bé en trams on tots els escocells es trobin buits, s’ha proposat introduir noves espècies arbòries autòctones, que aportin diversitat visual i més biodiversitat. Així es preveu la plantació de 8 aurons blancs, 34 oms, 7 arbres de l’amor rosa, 6 arbres de l’amor blanc, 6 aurons negres, 5 plataners, 18 roures de fulla petita, 17 alzines, 2 moreres i 2 evònims. 

Aquesta actuació respon a la voluntat de la Paeria de dotar d’una major qualitat ambiental i biodiversitat al conjunt de la ciutat de Balaguer.