Alcarràs celebra el 5è VedellaTast amb la xef Gessamí Caramés del 'Cuines' com a protagonista

La fira gastronòmica se celebrarà l’11 d’octubre al Parc de la Via, amb tastos, música i activitats per a tots els públics

07 d'octubre de 2025 a les 20:44h

La cinquena edició del VedellaTast, la fira gastronòmica dedicada a la vedella de proximitat, se celebrarà el dissabte 11 d’octubre a partir de les 18.30 h, amb una nova ubicació al Parc de la Via d’Alcarràs. L’esdeveniment manté el format de tast popular i activitats familiars, però arriba enguany amb dues grans novetats: la participació de la xef Gessamí Caramés i un cartell musical renovat.

El VedellaTast 2025 s’obrirà amb els parlaments institucionals, seguits del showcooking de Gessamí Caramés —coneguda pel programa Cuines de TV3 i pel restaurant Meleta de Romer— a partir de les 19.00 h. La jornada continuarà amb les actuacions de Foggy & Moon (20.30 h), Claquera (22.00 h) i l’animació infantil de La Sal dels Mars durant la tarda.

 

 

Deu tapes de vedella i postres artesanes

L’oferta gastronòmica inclourà més de deu tapes elaborades amb vedella local, acompanyades d’una selecció de postres artesanes com brownie, cheesecake, lemon pie i brioix de xocolata. També s’hi podran degustar vins i caves de la DO Costers del Segre, a més de cerveses, refrescos i combinats.

Les tapes es vendran amb tiquets a preus populars, disponibles al mateix recinte entre les 18.00 h i la mitjanit. El VedellaTast és gratuït i obert a tothom, i inclourà també una zona d’atraccions infantils, activitats familiars i sorteigs de productes locals.

 

 

Ruta gastronòmica prèvia

Com a preludi de la fira, una quinzena de restaurants locals ofereixen del 27 de setembre a l’11 d’octubre un plat especial VedellaTast dins els seus menús.

El VedellaTast és organitzat per l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcarràs, Asoprovac Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, en el marc del projecte “Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”.

Amb aquesta cinquena edició, el VedellaTast reafirma el seu paper com a espai de promoció de la carn de vedella de qualitat i la cuina local, i consolida la seva vocació festiva i participativa al nou emplaçament del Parc de la Via.