Aitona presenta el Pla de treball per a la nova campanya de recollida de la fruita

El consistori reclama novament un Pla pilot de vacunació de la Covid-19 abans de l’inici de la campanya de la recollida de la fruita que inclogui a tota la població del territori

Aquesta setmana el Pavelló Poliesportiu d’Aitona va acollir una reunió de treball amb el col·lectiulocal de pagesos convocada per l’Ajuntament amb l’objectiu de presentar el Pla de treball per a la nova campanya de recollida de la fruita d’aquest 2021. A la trobada també hi van ser presentsrepresentants dels Departaments de Salut, Treball i Agricultura de la Generalitat de Catalunya i de la delegació del Govern.

Aquest pla consistirà, essencialment, en l’impuls de diferents cribratges a l’inici i durant la cam-panya a les centrals i empreses de fruita. Motiu pel qual es demana la màxima col·laboració i la implicació de tots els professionals i treballadors implicats.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “com a Ajuntament, i després de l’experiència vis- cuda l’any passat, ens preocupa el desenvolupament de la campanya d’enguany. La salut i elbenestar dels nostres veïns i veïnes, temporers i pagesos és una prioritat per a nosaltres i per això reclamem novament a la Generalitat i al Govern espanyol que activin un Pla pilot devacunació que inclogui a tota la població del territori”.

Una de les qüestions que es va posar sobre la taula durant la sessió van ser els mòduls prefabri- cats que l’Ajuntament ha habilitat al costat de les piscines i que serviran com a espais per al’aïllament ràpid de possibles positius per coronavirus entre els temporers que treballin en la cam- panya. En aquest sentit, el personal municipal es posarà en contacte amb els pagesos locals per tald’elaborar un cens de treballadors i dels allotjaments disponibles.

A més, també es va comunicar als pagesos que l’Ajuntament ha impulsat un nou cos d’agents mu-nicipals que vetllaran pel compliment dels protocols de seguretat i pel bon funcionament de la campanya; una tasca que també es reforçarà amb els dos educadors Covid-19 que disposa el con- sistori per ajudar als possibles positius i contactes d’aquests.

Rosa Pujol reclama la màxima col·laboració per part dels pagesos i assegura que “estem, jo com a alcaldessa i també tot l’Ajuntament, a la seva entera disposició les 24 hores del dia per a tot allò que necessitin. Malgrat la complexitat de la campanya, no ens podem permetre deixar de recollir la fruita. I no escatimarem esforços per a garantir que la campanya es desenvolu-pa amb èxit i amb totes les garanties sanitàries”.