Aquest dissabte 1 de novembre s’ha celebrat a Tremp la 24a edició de la Fira del Codony, una cita ja consolidada al calendari firal del territori i una de les més esperades de la tardor. La jornada ha comptat amb més de 100 parades i un ampli ventall d’activitats adreçades a tots els públics.
L’afluència de visitants ha estat molt elevada al llarg de tot el dia, i tant el públic com els expositors han valorat molt positivament el desenvolupament de la fira, que ha combinat tradició, gastronomia i cultura popular.
El matí ha començat amb l'esmorzar popular, on s’han pogut degustar els sabors típics de la fira: allioli de codony, llonganissa, pa torrat i vi de la Conca i la 16a Cursa popular Antoni Camarasa. Durant el matí també ha tingut lloc el tast del 24è Concurs d’Allioli de Codony, amb catorze propostes a concurs.
El productor i xarcuter Jaume Badia ha conduït un taller d’allioli de codony, obert a tothom, mentre que la reconeguda xef Ada Parellada ha ofert una demostració de cuina molt seguida pel públic, amb receptes que han posat en valor els productes locals i la versatilitat del codony a la cuina.
A la tarda, la jornada ha continuat amb l’espectacle familiar “El somni d’un pardal”, a càrrec de Circ Pànic, i amb la cercavila dels Gegants de Tremp, acompanyats per la Colla Xirigralles de Tremp i els castellers Malfargats del Pallars, que han omplert els carrers d’ambient festiu i participació.