fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

VNG permetria el bany a les platges en la Fase 3, mentre que Cubelles ho faria en la 2

Si es manté el ritme actual del desconfinament al Garraf en estadis de quinze dies per fase, Vilanova permetria el bany el 15 de juny. Cubelles podria fer-ho aquest dilluns vinent

Imatge de la platja d’Adarró de VNG. Foto: VilanovaTurisme

Fonts municipals de Vilanova i la Geltrú expliquen que el consistori preveu permetre l’ús recreatiu a les platges a partir de la fase 3, ja que el primer pla de desescalada presentat pel govern espanyol situava la reobertura del bany en aquest punt –s’ha avançat a la fase 2 recentment-.

Si es manté el ritme actual del desconfinament al Garraf –amb fases de quinze dies-, Vilanova permetria el bany el 15 de juny. Per a aquella data preveu disposar de servei de socorrisme, d’un servei de desinfecció diària de les dutxes i també dels lavabos. Pel que fa a l’aforament, no es contempla cap control d’accés ni tampoc parcel·lar la sorra. Mentrestant, l’Ajuntament treballa amb els concessionaris de les guinguetes per a què aquestes puguin obrir durant la fase 2.

En el cas de Cubelles, l’Ajuntament sí que preveu permetre el bany recreatiu a partir de dilluns vinent si la comarca entra a la fase 2. “Si a partir d’aquesta fase l’estat espanyol diu que es pot accedir a les platges per oci, nosaltres no hi veiem problema, sempre i quan la gent sigui responsable i compleixi amb les distàncies de seguretat, utilitzant les mascaretes quan toqui”, explica el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué.

Hugué diu que el municipi no controlarà l’aforament ni desplegarà cap sistema de parcel·lació perquè consideren que la fesomia de les platges permet esponjar el volum de banyistes. Per reforçar la consciència col·lectiva, l’Ajuntament preveu desplegar una campanya informativa i instal·lar altaveus a les platges per emetre missatges recordatoris respecte el distanciament social.

Pel que fa a Cunit, al Baix Penedès però dins el sector sanitari del Garraf pel que fa al desconfinament, el municipi no ha acordat encara la data per permetre el bany ni tampoc les mesures de seguretat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Cambrils fa un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19

Notícia següent

Baixen a 25 els nous contagis per coronavirus a Ponent

Notícies relacionades