Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Vilanova vol fer la recollida personalitzada de la brossa als establiments

Avatar photo

La barreja de les escombraries dels comerços amb la brossa particular és un dels elements que sovint provoca que els contenidors estiguin plens i hi hagi deixalles al voltant. L’Ajuntament ha posat en marxa un estudi detallat a tots els establiments de la ciutat per saber el tipus de brossa i quantitats que generen per poder dissenyar una recollida personalitzada específica porta a porta que no interfereixi amb la brossa domèstica. El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, explica que “una de les prioritats del govern és millorar el sistema de recollida d’escombraries i en aquest cas el que volem és dividir el que és la recollida domèstica del que és la recollida d’activitats”.

Des de fa uns dies dues persones contractades des de l’Ajuntament, visiten els comerços i recopilen dades sobre els tipus de residus que generen a cada establiment, les quantitats produïdes i altres informacions rellevants. “L’objectiu és millorar molt la recollida d’escombraries a la ciutat, que tots sabem com està” diu Gerard Llobet, “a partir de les dades recollides haurem de definir un pla personalitzat per cadascuna de les activitats, quines necessitats de cubells o d’altres instruments tenen”. Amb aquesta informació detallada servirà per dissenyar el projecte de recollida personalitzat i fer una licitació per contractar-lo.

Els establiments “són generadors de grans volums de cartrons, plàstic, i vidre, sobretot, i per tant creiem que val la pena separar-los de la recollida domèstica amb les fraccions als contenidors”, afirma el regidor. La proposta de recollida d’escombraries personalitzada comercial també té per objectiu millorar els percentatges de reciclatge i recuperació, “estem a la banda bastant baixa” assegura Llobet, “i és un dels objectius, hem d’anar millorant el reciclatge i també la imatge de la ciutat i reduir l’incivisme”.

Actualment alguns establiments de la ciutat ja tenen un servei de recollida porta a porta, però només de paper i cartró.

Els responsables municipals de la recollida d’escombraries preveuen tenir a finals d’any a punt la licitació per contractar la recollida de la brossa comercial. Paral·lelament, el Govern preveu començar a treballar amb tots els grups polítics, i les entitats i associacions de la ciutat a partir de setembre per consensuar el model de futur pel que fa a la recollida domèstica. “Pensem que aquesta proposta” avança el regidor de Serveis Urbans, fent referència a l’estudi de la recollida comercial, “és un punt de partida, una prova pilot, tot això és el que volem parlar amb els grups de l’oposició”.

El treball de recollida de dades pel que fa a les escombraries dels establiments es durà a terme en més de 2.500 activitats censades a Vilanova i la Geltrú, incloent-hi comerços, bars, restaurants, hotels i petits negocis. L’estudi abastarà també tots els equipaments municipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 4 =

Notícia anterior

Detenen 13 persones per robatoris de rellotges, bosses de mà i mòbils d’alta gamma a Barcelona

Notícia següent

Les obres de rehabilitació del Palau de Vidre de Lleida, a punt d’inici

Notícies relacionades