Vilanova posa a la venda l’ecocaramel per a les Comparses

Avatar photo
Sis cadenes de supermercats oferiran el caramel amb embolcall biodegradable i compostable

Ja ha arribat l’ecocaramel als supermercats de la ciutat que s’han adherit a la proposta de fer el Carnaval de Vilanova i la Geltrú més sostenible. El caramel, que s’ha tornat a fer en quatre colors vius i amb els dos llaços tradicionals, es posarà a la venda en els propers dies en sis cadenes de supermercats, en format de bosses de 3kg.

Els diversos establiments de Caprabo, JR Supermercats, Condis, Bon Preu, Esclat i Alcampo oferiran en total més de 45 tones d’aquest caramel, 16 més que l’any passat, per arribar al màxim de parelles que surten a la comparsa.

Vilanova i la Geltrú aposta des de l’any 2019 per reduir l’impacte ambiental de les Comparses i per un Carnaval més sostenible, afavorint la utilització de caramels ecològics, amb menys repercussió en el medi ambient que els caramels estàndards.

Cada any es llancen per Les Comparses al voltant de 100 tones de caramels, que generen gairebé 6 tones de plàstics. Aquests embolcalls van a parar a l’abocador i, a través de les clavegueres, a la planta depuradora d’aigües, i en moltes ocasions al mar. El plàstic no biodegradable triga tres-cents anys a descompondre’s, i contribueix a problemes mediambientals com la presència de microplàstics al mar i als animals marins.

El paper de l’ecocaramel està fet amb bioplàstic de quatre colors: groc, verd, blau i carabassa, embolicat amb forma de llaç i el logotip en negre. El material és biodegradable i compostable. El plàstic biodegradable triga entre 1 i 2 mesos a descompondre’s al mar i també es descompon en el procés de compostatge industrial.

Vilanova i la Geltrú estableix en l’ordenança municipal de civisme que a les Comparses i altres actes populars i tradicionals en què es llencin caramels, “sols es permet el llançament de caramels amb un embolcall compostable i biodegradable”. La normativa també diu que l’Ajuntament “vetllarà perquè els elements propis de festes de caràcter popular i tradicional, sempre que sigui possible, siguin orgànics, biodegradables i amb l’impacte ambiental el més baix possible”.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Museu Tàrrega Urgell restaura un quadre barroc del segle XVIII

Notícia següent

S’escull el cartell del Carnaval de Badalona 2024

Notícies relacionades