VNG se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats del 18 al 20 d’octubre

Durant tres dies es tallarà el trànsit a l'avinguda de Francesc Macià, entre la rambla de Salvador Samà i el carrer de Josep Coroleu i es realitzaran activitats al carrer

Imatge del cartell de la setmana de la mobilitat a Vilanova i la Geltrú. Cedida

Vilanova i la Geltrú ha traslladat a l’octubre les activitats al voltant de La Setmana Europea de la Mobilitat. Així del 18 al 20 d’octubre es recuperarà un petit espai de la ciutat per a les persones, convertint l’avinguda de Francesc Macià, entre la rambla Samà i Josep Coroleu, en una plaça.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, ha explicat que “no volem allargar-ho més de tres dies per no afectar els establiments comercials i de restauració, però l’objectiu és potenciar les zones de vianants, per això fem la prova pilot en aquest carrer, que creiem que hauria de ser d’ús exclusiu per als vianants”.

Una de les prioritats del govern en aquest mandat és la mobilitat, treballant en la pacificació del centre de la ciutat i els entorns escolars. Palacios afirma que “cal canviar la manera de circular per la ciutat”. Entre les qüestions que cal abordar en l’actual Mandat Corporatiu, segons ha avançat el regidor de Mobilitat, hi ha l’aplicació de les conclusions de l’informe del PINA, mesures de protecció cap a les bicicletes, ampliació dels carrils bici i canvis en la xarxa del transport públic urbà, fomentant els vehicles elèctrics.

Així, durant aquests tres dies també s’oferirà un espai de lectura al carrer, gentilesa de la xarxa de biblioteques municipals, i s’impulsarà el “Park(ing)day VNG”, amb l’objectiu que les persones ocupin els carrers per prendre la fresca, muntar una partida de botifarra amb els veïns, i convertir el que era un espai d’aparcament d’un cotxe en un espai agradable. Per tal de dur a terme aquestes activitats cal reservar l’espai prèviament a: mobilitat@vilanova.cat. També hi haurà activitats esportives, com bàsquet al carrer.

Divendres 18, diversos alumnes de les escoles Pompeu Fabra i El Cim assistiran al taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”, de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una sessió experimental per conèixer la contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit. Mentre que dissabte 19, hi haurà un punt d’informació ATMOOS, per conèixer la petjada ecològica del nostre trajecte. Finalment també hi col·laboren entitats com la secció d’escacs de la Gran Penya, amb classes d’escacs al carrer o l’establiment comercial Decathlon, que oferirà un taller de consells per al manteniment i reparació de bicicletes. Aquesta activitat es completarà amb un taller de cistelles i alforges per a bicis i patinets, diumenge 20 d’octubre.