Vilanova i la Geltrú continua en situació d’alerta meteorològica i es mantenen activats els plans VentCAT i InunCAT

Els serveis municipals de Protecció Civil i Educació recomanen no portar els infants a les escoles demà dimecres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'una de les infraestructures del Passeig del Carme col·lapsada per una palmera. Foto: Aj. VNG

Vilanova i la Geltrú continua en situació d’alerta meteorològica a causa del temporal “Glòria”, que afecta la gran part del territori català i que ha comportat l’activació dels plans #ventcat, #inuncat i #neucat. La previsió del temporal per les pròximes hores ha fet que els serveis de Protecció Civil i d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú recomanin que les famílies evitin portar els seus fills o filles al centres escolars demà dimecres, 22 de gener.

Aquesta recomanació és una mesura preventiva davant la previsió que a partir d’aquesta tarda i fins ben entrada la matinada continuï plovent amb força intensitat, tot i que el vent anirà afluixant una mica respecte al d’avui. El fort vent i l’aigua abundant fa que augmenti el risc de caiguda de branques i arbres. Els centres, no obstant, es mantindran oberts per a l’atendre l’alumnat que li calgui accedir-hi, però no s’exclou que es tanquin els centres on hi hagi dificultats d’accés.

Les previsions per avui dimarts a Vilanova i la Geltrú són de perill de vent alt tot el dia (4/6) amb ràfegues que poden superar els 20¿m/s, de manera puntual. Pel que fa a l’acumulació d’aigua, el perill és moderat, tot i que aquesta acumulació pot ocasionar, juntament amb el fort vent, la caiguda d’arbres. Una possibilitat que ja s’ha produït amb la caiguda, fins aquest moment, de cinc palmeres, tres d’elles al passeig marítim, cinc arbres (un plataner, pins i xiprers) i quatre branques de grans dimensions. Els efectes del temporal seran molt severs pel que fa a l’estat de la mar, amb un nivell de perill molt alt, (6/6) i onades arran de costa de fins a 5 metres d’altura. La previsió és que el nivell d’alerta a la tarda passi de perill molt alt a perill alt.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, recorda la importància d’actuar amb prudència i de seguir les recomanacions que van actualitzant els serveis de seguretat i protecció civil. “Tots els serveis de seguretat i de cura de l’espai públic estan actius de forma intensiva per atendre qualsevol necessitat, però cal que fem cas de les recomanacions per facilitar-los al màxim la feina”, ha manifestat.

Davant la climatologia adversa i per tal de garantir la seguretat dels seus usuaris s’ha decidit tancar el circuit municipal de ciclisme i les pistes municipals d’atletisme. Diversos clubs esportius de la ciutat també han suspès els entrenaments previstos per avui dimarts.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Policia Local van activar ahir dilluns el circuit d’emergència per a persones sense llar, obrint els mòduls que hi ha ubicats a l’hospital de Sant Antoni. Un protocol d’actuació que es mantindrà segons evolucioni la tempesta i els seus efectes.

Mentre continuï la situació, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú demana a la població que eviti els desplaçaments innecessaris, que faci un ús adequat del @112 i que segueixin els canals d’informació de @transit, @emergències.cat i @meteocat