Servei d’assessoria laboral per a joves a l’Oficina Jove Garraf

L'objectiu és promoure i facilitar l'ocupació juvenil, afectada especialment per la crisi de la Covid-19

L'assessoria laboral es troba a les oficines del TOC. CEDIDA

L’Oficina Jove del Garraf torna a oferir des del mes de setembre el Servei de treball per a joves de 16 a 29 anys, amb l’objectiu de promoure i facilitar l’ocupació juvenil.

Com explica el regidor d’Infància i Joventut, Adrià Guevara, “el jovent és un dels col·lectius a qui més està afectant la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19, que ha agreujat encara més les possibilitats d’accedir al món laboral o d’optar a llocs de treball amb major estabilitat i sous equiparats als de la mitjana de la població activa”.

Cal tenir en compte que, abans de la pandèmia, la situació laboral dels joves ja era molt precària. Per tant, ara més que mai, cal dotar de serveis especialment pensats per atendre les dificultats del col·lectiu jove. Sovint és difícil que els serveis d’accés al món del treball puguin respondre a les especificitats que presenta el jovent, i acompanyar-los cas per cas.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aposta per donar resposta a aquestes necessitats i torna a posar en funcionament el servei d’assessoria laboral especialitzada, per facilitar eines, informació, orientació i capacitació a les persones joves per a que tinguin més perspectives d’èxit per trobar feina.

L’assessoria funciona en horari de matí i tarda a l’Oficina Jove Garraf, ubicada al TOC, al número 11 del carrer de Sant Sebastià. Tothom qui vulgui rebre orientació sociolaboral ha de demanar hora a través de la web de l’Oficina Jove, o per WhatsApp al telèfon 608 916 932. La cooperativa ACTUA SCCP és qui gestiona l’assessoria.

L’orientació sociolaboral es fa a partir d’una entrevista personal i motivacional, on es recull i s’estructura tota la informació per poder fer un acompanyament personalitzat segons la situació de cada jove. S’analitzen les seves capacitats, aptituds i interessos, i es treballa aspectes vocacionals, tant laborals com formatius. A través de tallers grupals i de xerrades s’ajuda a dotar-los de competències i/o habilitats per inserir-se al món laboral.

Després de fer una diagnosi conjunta amb el/la jove es pacta un itinerari consensuat, viable, i personalitzat que permet treballar conjuntament la proposta, oferint-li també un acompanyament cap a les diferents oportunitats que sorgeixen. El servei també ofereix derivació cap a una intermediació, i facilita la prospecció de les diferents ofertes de feina a nivell local i comarcal.

En el primer mes de funcionament, el servei ha atès més de 50 nois i noies.