Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Posem la ciutat en marxa i al servei de la ciutadania

Avatar photo

L’aprovació dels pressupostos és el reflex que a Vilanova i la Geltrú tenim un govern fort i amb ganes de treballar

Imatge d’Olga Arnau al ple d’investidura. Foto: Jordi Nieto

Fa tot just mig any que el Ple de Vilanova i la Geltrú aprovava la meva investidura com a alcaldessa de la ciutat. Els que em coneixeu sabeu perfectament que sóc una persona a qui li agrada anar per feina i resoldre el més aviat possible els entrebancs que van sorgint en el dia a dia. Així es fa palès amb la constitució d’un nou govern a la ciutat, la presentació del pla de mandat davant de la ciutadania, l’aprovació de les modificacions pressupostàries del pressupost prorrogat d’enguany per adequar-lo a les necessitats del present i l’aprovació, entre altres, del pressupost 2020 on posem en marxa la ciutat i la posem al servei de la ciutadania.

Per primera vegada en 11 anys aquesta ciutat té un pressupost abans d’acabar l’any. El personal de l’Ajuntament i totes aquelles que treballeu o heu treballat a l’administració pública sou coneixedors que si no hi ha un pressupost aprovat automàticament es prorroga el de l’any anterior, amb totes les incongruències que això suposa i amb les dificultats que després cal afrontar entre un pressupost i un altre. No volem posar pals a les rodes a l’Ajuntament ni dificultar les tasques de l’equip tècnic, ans al contrari, venim amb ganes de treballar i volem ser útils per la ciutat.

El pressupost és l’eina més important a l’hora de fer política perquè és on dotem de recursos econòmics els diferents programes i projectes polítics. D’aquí que, seguint el nostre pla de mandat, els pressupostos aprovats pel 2020 reflecteixin el nostre compromís per una ciutat amb més justícia social, amb més empoderament de la ciutadania, amb més sensibilitat vers l’emergència climàtica, amb més aposta per la dignificació de l’espai públic, amb un major impuls de la nostra economia, amb més inversions per a equipaments al servei de la ciutadania i amb més dotació de recursos per posar al dia l’Ajuntament.

Volem una ciutat amb més justícia social i per això hem incrementat amb un 20% els programes d’acció social com les polítiques vers la dependència, els serveis d’atenció domiciliària, els centres oberts, les polítiques d’ocupació i reinserció laboral o les polítiques d’habitatge.

Volem una ciutat on la ciutadania tingui un major protagonisme. Per això hem incrementat un 60% els pressupostos participatius, hem previst un procés participatiu en la redacció del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i, entre altres, hem creat un nou programa per afavorir l’accés i la democratització de la cultura.

Volem una ciutat més sensible vers l’emergència climàtica, responent a les necessitats i demandes de la ciutadania i l’emergència del nostre planeta. Per això dotem la ciutat de punts de càrrega de vehicles elèctrics, creem una nova oficina per a l’assessorament energètic i apostem per una mobilitat sostenible i un programa de compartiment de vehicles elèctrics.
Volem una ciutat amb una clara aposta per la dignificació de l’espai públic i per això dupliquem la partida en la millora i manteniment de l’espai urbà, dotem de més recursos la unitat de serveis municipals, invertim en la millora del nucli antic i promovem la pacificació del trànsit al centre de la ciutat.

Volem una ciutat que impulsi la nostra economia des de tots els sectors i àmbits per evitar ser una ciutat dormitori i donar oportunitats i sortides laborals i professionals a la nostra gent. Per això creem una partida per redactar i actualitzar el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic de la ciutat, apostem pel primer sector, la indústria tecnològica i la innovació, promovem la desestacionalització turística i redissenyem el model de Fira de Novembre.

Volem una ciutat amb més equipaments i posant al dia els existents, per això en aquest pressupost ja hi ha inversions previstes i l’hem acompanyat d’un pla d’inversions fins a finals de mandat. Rehabilitarem una nau industrial per allotjar les activitats culturals i juvenils fins que tinguem l’Espai Jove polivalent, i invertim en la millora i adequació del pavelló Isaac Gálvez. El pla d’inversions també contempla una nova prefectura per la Policia Local, l’Espai Jove i més inversió en l’espai públic.

Volem una ciutat amb un Ajuntament modern i proper que posi al centre de la seva activitat el servei a la ciutadania. Per això aquest 2020 ens dotarem de 30 noves places d’oferta pública, incrementem la partida de manteniment i millora dels edificis municipals i actualitzem l’Ajuntament, entre altres, amb una inversió en ordinadors i aparells tecnològics.

En definitiva, volem una ciutat republicana i per això hem aprovat un pressupost amb més justícia social, amb un major empoderament de la ciutadania, amb un major impuls de la nostra economia, amb més inversions amb equipaments i amb més dotació de recursos a l’Ajuntament per posar-lo al dia i oferir un major servei a la ciutadania. Amb aquesta aprovació del pressupost doncs, posem la ciutat en marxa i la posem al servei de la ciutadania. Aquest és el sentit d’haver-nos posat en política i aquesta és la nostra manera de fer. La ciutat i la ciutadania per davant de tot.

Olga Arnau i Sanabra
Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen dues persones per robar en un habitatge del Vendrell

Notícia següent

La Policia Local de VNG reforça la campanya de seguretat als comerços durant el Nadal

Notícies relacionades