Novetats a la Nit dels Museus de Vilanova i la Geltrú

El Museu del Ferrocarril ofereix tot un cap de setmana temàtic amb innovadores activitats per donar a conèixer les tasques de millora realitzades

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El passat dilluns dia 7 en roda de premsa, la regidora de cultura Blanca Alba, informava que, la pròxima nit del dissabte 19 de maig, els museus vilanovins obriran les seves portes de manera gratuïta i fins la 1 de la matinada per celebrar el Dia Internacional dels Museus.

A la presentació també hi era present Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril. És des d’aquest museu des d’on arriben més novetats. Segons ha pogut saber La Ciutat del Garraf, el Museu del Ferrocarril prepara per aquell mateix cap de setmana, unes jornades temàtiques que aniran des del divendres 18 fins al diumenge 20, incorporant tot un seguit d’activitats amb motiu de les noves obres que s’hi han realitzat i que encara perduren.

El Museu del Ferrocarril que l’any 2015 rebia una subvenció cultural d’1,5% del Ministeri de Foment, projectava tota una sèrie d’obres per millorar, modernitzar i adequar les seves instal·lacions. Des d’aquets dos darrers anys, el museu ha vingut fent tot un seguit d’actuacions en els espais de mercaderies, la rotonda,  els dipòsits d’aigua  i la coneguda nau del Ferrocarril.

Era el passat mes de desembre quan el museu tancava un mes i escaig per actuar en l’edifici de la recepció, indret on es trobava l’antic economat. Aquesta fase de les obres va consistir en una reestructuració de la primera planta i una dignificació de la façana principal. Actualment, el museu està obert però s’estan realitzant tasques a la Gran Nau de 1881, edifici contemporani als ferrocarrils i a l’estació, i està previst que el museu tanqui uns dies el proper mes de juny.

D’entre les diferents activitats que el Museu del Ferrocarril oferirà el tercer cap de setmana de maig, s’hi poden trobar les visites gratuïtes del divendres al matí o del dissabte a la nit, les visites als primers trens Talgo o fins a una innovadora experiència fent un tomb en un vehicle que començarà a circular el diumenge 20 per la nova via de circumval·lació que va per darrere de la rotonda.