Neus Lloveras valora de forma positiva els punts aprovats pel Ple de Vilanova i la Geltrú

El caramel de comparsa amb embolcall sostenible, les qüestions d'habitatge social i les conclusions del PIINA, van ser part dels punts més destacats

Imatge de Neus Lloveras i Xavier Serra en valoració del Ple Municipal. Foto: Jordi Nieto.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, oferia una roda de premsa conjuntament amb el regidor d’urbanisme, habitatge i medi ambient, Xavier Serra, per valorar la sessió plenària del mes d’octubre al consistori vilanoví.

Lloveras destacava la bona dinàmica del ple per l’aprovació de tots els punts de l’ordre del dia, així com amb l’aprovació de quasi totes les mocions presentades. L’alcaldessa feia mostra del seu compromís amb la sostenibilitat i es congratulava de l’aprovació de la proposta del caramel de comparsa amb embolcall sostenible.

Per la seva banda, el regidor Xavier Serra, exposava el punt d’habitatge social,  presentat ahir en l’ordre del dia i informava que en poc temps l’Ajuntament adquirirà cinc pisos d’habitatge social, amb la possibilitat d’incorporar un sisè, tal com apareixia en la partida pressupostària d’enguany.  Així mateix, Serra assegurava que s’està parlant amb les administracions i amb la Generalitat per aconseguir les gestions d’aquests habitatges, gestions on també s’intentarà aconseguir terrenys per fer habitatges de lloguer social i una ajuda a joves en forma de subvencions o amb possibilitat d’autopromocions.

Dins de l’àmbit d’urbanisme, el mateix regidor, comentava l’aprovació de l’estudi detallat del desenvolupament d’una superfície comercial a Vilanova i la Geltrú, una gran superfície que es tractaria d’un supermercat, però que cal analitzar amb detall per la zona complexa on s’instal·laria.

En referència al projecte PIINA, Projecte d’intervenció Integral del Nucli Antic, Serra comentava que era necessari recuperar la pacificació dels carrers realitzada  pel mandat de PSC, ERC, i ICV a Vilanova i la Geltrú fins a l’any 2011, i que s’estudiaria l’informe de mobilitat per l’execució de les conclusions.

Les mesures adoptades per CIU amb la seva entrada a govern  l’any 2011, han comportat queixes per part dels veïns a causa del malmès estat en què es troben els carrers amb la circulació de vehicles. L’octubre de l’any passat, s’ aprovava la moció d’ ERC, la CUP i Som VNG, presentada arrel de les queixes veïnals i es creava una Comissió Informativa Especial per estudiar la qüestió.  Les conclusions s’aprovaven al Ple amb la recuperació del model de carrers pacificats a tot el centre històric, marcant nous criteris de restriccions de trànsit, alhora que el consistori també es comprometia a reparar els carrers malmesos.