Millores en el paviment del centre i en la mobilitat dels entorns escolars

La reparació dels carrers Correu i Llanza i la instal·lació d'un semàfor a la cruïlla entre els carrers de Pare Garí i Jaume Balmes principals intervencions de millora a l'espai públic en l'inici de 2020

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de les obres a la Plaça Soler i Carbonell. Cedida

La substitució de llambordes malmeses i reparació del paviment del carrer del Correu; la recuperació de la plaça de Miró de Montgrós exclusivament per a vianants i les millores al carrer de Josep Llanza davant del Mercat Municipal del Centre són les principals intervencions que està duent a terme la Regidoria de Mobilitat i Projectes i Obres de l’Espai públic en aquest inici de 2020. Segons ha explicat el regidor Antoni Palacios durant la visita d’obres que s’ha realitzat aquest matí, les actuacions “es realitzen en el marc del projecte ‘Al centre, les persones’ que ha de permetre eliminar el trànsit de vehicles de pas pel centre de VNG” amb l’objectiu d’aconseguir millorar la seguretat i la qualitat de l’aire per la reducció de gasos provinent de les emissions dels vehicles a motor.

En primer terme la visita tècnica s’ha centrat en el carrer del Correu. En aquest indret s’ha decidit la pavimentació de la plaça Miró de Montgrós amb llambordes perquè segons ha explicat el regidor de Mobilitat i Projectes i Obres de l’Espai públic “aquesta plaça en el termini d’uns mesos, en el marc del projecte ‘Al centre, les persones’ preveiem que sigui exclusivament per a vianants. La resta del carrer Correu, s’ha decidit que se substituirà l’asfalt ja que estava molt malmès”.

Quant al carrer de Josep Llanza, davant de l’accés lateral del Mercat Municipal del Centre Antoni Palacios ha explicat que “hi havia un problema d’esfondrament, amb un desnivell d’uns 20 cm, a causa del pas de vehicles i també com a conseqüència de la compactadora de deixalles”. La reparació ha obligat a aixecar tot el ferm i s’ha decidit pavimentar aquest tram “amb un tipus de material més deformable, fet amb una base de metacrilat, més flexible però també més resistent que evitarà que torni a malmetre’s”.

Millora dels entorns escolars

Amb l’objectiu de continuar treballant per evitar que els cotxes circulin pels entorns escolars a les hores d’entrada i sortida dels centres educatius, des de la Regidoria de Mobilitat i Projectes i Obres s’estan realitzant diferents accions. Una d’aquestes és la instal·lació d’un semàfor a la cruïlla dels carrers del Pare Garí i de Jaume Balmes per facilitar el creuament de la carretera a les famílies que estacionen a l’aparcament soterrat de la plaça de Charlie Rivel per acompanyar l’alumnat de l’Escola Pia. Segons Antoni Palacios “ha estat un requeriment del veïnat i del centre educatiu ja que aquest punt es troba en un camí escolar i d’aquesta manera es pot anar de l’aparcament a l’escola i a l’inrevés d’una forma més directa”.

Les actuacions que s’estan duent a terme corresponen a l’execució del pressupost de 2019 de la Regidoria de Mobilitat i Projectes i Obres de l’Espai públic i suposen una inversió total d’uns 120.000 euros. A la visita d’obres realitzada aquest matí pels responsables tècnics i polítics de la Regdioria de Mobilitat i Projectes i Obres, s’hi han sumat també el regidor de Producció del Primer Sector i Mercats Municipals, Jaume Carnicer i la direcció del Mercat Municipal del Centre.