Més de 300 cavalls han participat en Els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú

Com cada 17 de gener, els carrers de la capital del Garraf s'han omplert per gaudir de la jornada dedicada al patró de la ciutat i dels animals. Com a curiositat de l'edició ha destacat la presència d'un cavall de grans dimensions

Imatge d'un dels carruatges davant de la tribuna principal. Foto: Jordi Nieto.

Durant la jornada d’aquest 17 de gener, més de tres-cents cavalls han participat en Els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú. La Festa Major d’hivern en honor a Sant Antoni Abat ha congregat fins a quaranta carruatges i quaranta-cinc carros agrícoles.

La baixada de la bandera i la Missa del solemne ofici han estat els preludis de la benedicció  de Mossèn Pere Milà a tots els animals presents a la Plaça de Sant Antoni. Tot seguit,  i en companyia de les autoritats, el sacerdot ha beneït a les cavalleries, carros i cavalls per donar inici als Tres Tombs que novament han omplert els principals carrers de la ciutat. La celebració, que havia començat a les vuit del matí amb el tradicional esmorzar d’escalfament a la Masia d’en Frederic, s’ha allargat fins ben entrat el migdia.

Laia Paños, la jove banderera d’enguany i de tan sols quinze anys, es mostrava absolutament emocionada en cloure la celebració. Paños ha destacat que ha estat un orgull poder ser la banderera i que s’ha sentit especialment afortunada al desfilar a cavall per la Rambla envoltada de tanta gent.

Finalment,  a les dues de la tarda i des de la Rambla Principal, part de l’equip de govern feia l’entrega de trofeus a tots els carruatges participants. Com a curiositat de l’edició ha destacat la presència d’ un cavall de 1004 kg de pes.