Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

L’EMAiD ofereix un cicle formatiu de grau superior de realitat virtual i realitat augmentada

Avatar photo

Els nous estudis, que estan pendents d'aprovació per part del Departament d'Ensenyament, suposen una iniciativa pionera

La presència de Vilanova i la Geltrú amb estand propi al Saló de l’Ensenyament a Barcelona ha servit perquè l’alcaldessa, Neus Lloveras, anunciés que la ciutat, amb tota probabilitat, podrà oferir el curs que ve a l’EMAiD un Cicle Formatiu de Grau Superior en Gràfica Interactiva, per a la formació en realitat virtual, realitat augmentada i APPs.
Es tracta d’una formació reglada pública que en aquests moments no s’està oferint, excepte en alguns cursos específics que el sector demanda a les universitats. El mercat de treball en aquests moments té una alta demanda d’aquest perfil professional.

L’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAiD) és un referent al territori. L’any 2009 va ser pionera en oferir el Cicle Formatiu de Grau Superior en Disseny de Vídeojocs i entorns virtuals, en un moment en què aquest era un sector emergent i que comptava amb una alta demanda al mercat laboral. Aquest nou cicle de realitat virtual, que ara mateix està pendent de l’aprovació per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, també connecta amb la formació de vídeojocs existent, ja que pot esdevenir un reclam per als estudiants que vulguin formar-se en les dues especialitats.

Aquesta setmana, l’EMAID ja ha obert la preinscripció per a les proves d’accés a tots els seus cicles formatius, inclòs el de Gràfica Interactiva. Si, com es preveu, es posa en marxa el curs que ve, el nou CFGS s’impartirà en 2.000 hores, distribuïdes en 2 cursos. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha destacat l’interès de comptar amb aquesta nova oferta formativa, perquè és pionera i també perquè “es preveu que afavoreixi la promoció del sector tecnològic a la ciutat, que pugui crear una xarxa d’empreses a mig o llarg termini”. Els estudis en realitat virtual obren la porta també a la col·laboració en projectes de Neàpolis o la UPC, per exemple.

Realitat Virtual i Augmentada, sector emergent 
Actualment s’estima que el nombre d’empreses dedicades a la realitat virtual a l’estat espanyol s’estima que supera les 150 companyies, moltes d’elles microempreses. És un sector amb un alt potencial de creixement.

En els darrers anys els dispositius de realitat virtual han augmentat el grau d’interacció dels usuaris. Això fa preveure que les aplicacions de realitat virtual i augmentada es comencin a introduir en una gran quantitat d’àmbits diferents (educació, medicina…). La formació de tècnic superior (Cicle Formatiu de Grau Superior) es posiciona com un perfil professional òptim per a desenvolupar tasques artístiques i tècniques, en una indústria que veurà ampliada la necessitat de professionals degudament formats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight − 8 =

Notícia anterior

Oberta la inscripció per participar a la 36a Caminada a Montserrat

Notícia següent

Comencen les formacions específiques dels voluntaris 2018

Notícies relacionades