L’alcaldessa de VNG i el rector de la UPC reafirmen el compromís entre Ajuntament i Universitat

La trobada ha servit per posar en comú els respectius punts de vista sobre la relació que han de mantenir la ciutat i la universitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

matí al Fòrum Gran Penedès

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, s’ha reunit avui per primera vegada amb el nou rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres, que va accedir al càrrec el novembre passat. La trobada ha servit per posar en comú els respectius punts de vista sobre la relació que han de mantenir la ciutat i la universitat. Ambdós representants han coincidit en la voluntat de seguir la línia de col·laboració dels darrers anys i de reafirmar la vigència del conveni marc existent entre ambdues institucions.

Neus Lloveras ha fet constar al nou rector la bona entesa entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria (EPSEVG), posada sobre paper l’any 2013 en el conveni marc, i que ha permès promoure un positiu treball conjunt i de suport mutu. L’alcaldessa ha posat de manifest la vocació de posicionar Vilanova i la Geltrú com a ciutat del coneixement, una estratègia en la qual la universitat té un paper primordial.

Prèviament a la reunió, el rector ha participat com a convidat al fòrum que la Federació Empresarial Gran Penedès organitza mensualment. Coneixedor de la importància històrica de l’EPSEVG en el desenvolupament de la ciutat i la comarca, Francesc Torres ha destacat com a referent l’enginyeria de disseny industrial que s’imparteix al centre vilanoví, alhora que ha posat en valor la incorporació, l’any que ve, del quart curs del grau de Ciències i Tecnologia del Mar.

El rector ha parlat del treball fet a Vilanova i la Geltrú per aproximar el món universitari i el teixit productiu, i ha valorat la integració del campus a la ciutat, tant des del punt de vista urbà com d’activitat. Francesc Torres s’ha referit també al present i el futur de les formacions tècniques, afirmant que actualment es requereixen perfils professionals amb habilitats molt transversals, entre les quals els coneixements en enginyeria poden valorar-se amb la mateixa importància que les capacitats relacionals o la intel·ligència emocional, entre d’altres.