L'Ajuntament i totes les escoles de VNG consensuen una distribució de l'alumnat amb l'objectiu de reduir la ràtio per aula

Avatar photo
Imatge de l’escola Ítaca. Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i totes les direccions i titularitats de les escoles públiques i concertades de la ciutat han arribat a un consens per facilitar una reducció de la ràtio per aula a l’oferta de P3. La proposta és passar dels 25 alumnes per aula actuals a 22 a l’escola pública i 24 a la concertada. La regidora d’Educació, Mercè Mateo, ha explicat aquest matí els detalls d’aquest “important acord de ciutat”, que recull el compromís dels centres educatius i les demandes de les associacions de famílies d’avançar cap a unes aules menys saturades i una millor atenció de l’alumnat. Amb tot, perquè la reducció de la ràtio sigui efectiva, des de Vilanova i la Geltrú es demana al Departament d’Educació de la Generalitat que es mantinguin les 27 línies de P3 actuals, la qual cosa permetria treballar ja amb una bona planificació de l’alumnat per als propers anys.

“Volem aconseguir mantenir les línies que s’havien previst tancar per al curs 2020-2021, sobretot per poder treballar a P3, P4 i P5 amb una ràtio més baixa, poder fer una millor planificació a llarg termini, i tenint en compte la singularitat de la nostra ciutat, on continua havent-hi una reserva de cinc places de necessitats educatives específiques a totes les escoles”, ha manifestat la regidora. La complexitat a les aules a la nostra ciutat és més elevada que en altres territoris de Catalunya, on aquesta reserva és de dues places, de manera que una reducció de ràtios afavoriria una millor atenció de l’alumnat, sobretot pel que fa a la inclusió i l’atenció a la diversitat.

Mercè Mateo ha agraït “el consens unànime dels centres educatius”, ja que “tothom ha posat per davant que es tracta d’una qüestió de ciutat”. La regidora ha manifestat que “el Departament d’Educació també celebra aquest consens, i hi continuem mantenint converses perquè atenguin la nostra demanda de conservar totes les línies de P3 i fer efectiva la baixada de ràtios. Si només reduïm les ràtios però no es mantenen totes les línies de P3, no estarem fent una abaixada de ràtio real i no estarem fent una bona planificació”. D’una banda, la regidora argumenta que el padró per a alumnat de P3 està incrementant cada setmana, i alhora cal preveure un marge de places per a l’alumnat que arriba cada curs amb matrícula viva. Mercè Mateo ha afegit que manté contactes amb municipis de la comarca en situacions similars, per elevar la demanda de forma conjunta i perquè s’avanci en una planificació a nivell comarcal.

Conèixer els projectes de les escoles

Així mateix, la regidora d’Educació ha volgut posar en valor la qualitat educativa que s’ofereix a Vilanova i la Geltrú i convida “les famílies a visitar totes les escoles i conèixer els seus projectes educatius”. El calendari de preinscripció escolar per al curs 2020-2021 del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya estableix un període de presentació de sol·licituds del 23 de març a l’1 d’abril en el cas d’educació infantil de segon cicle, educació primària i Educació Secundària Obligatòria. A Vilanova i la Geltrú hi ha 11 centres públics i 5 de concertats que ofereixen infantil i primària, i 5 instituts públics i 5 escoles concertades que ofereixen secundària. Les dates previstes per a les portes obertes són les següents:

https://www.imet.cat/files/imet/doc/doc_24706116.pdf

Les famílies que hagin de preinscriure els fills a cursos de batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, han d’esperar fins a la primera quinzena de maig. I per als cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, a la segona quinzena de maig.

Total
0
Shares
Notícia anterior

Concert en família aquest diumenge a l’Auditori Josep Carreras

Notícia següent

Detinguts vuit integrants d'una organització criminal a Tarragona

Notícies relacionades