La Generalitat intervé la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú

La vacunació començarà properament al centre, segons ha confirmat Salut

Residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú. CEDIDA

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut aquest dissabte la resposta de la Generalitat a la seva petició per rebre un major suport i més intensiu a la residència Els Josepets. La residència serà intervinguda per la Generalitat a partir de demà dilluns, “perquè presenta una situació excepcional d’impossibilitat”, per mancances de recursos humans i materials, entre d’altres, segons descriu en la resolució.

D’aquesta manera, la Generalitat ha designat una persona responsable de dirigir i coordinar l’activitat assistencial, que queda en mans del delegat de la Consellera de Salut al sector sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. Així mateix, com és habitual en aquests casos, s’anomena una entitat per a dur a terme, de forma temporal (15 dies prorrogables per períodes de 15 dies), la gestió del centre. Aquesta intervenció s’anirà revisant en coherència amb la situació epidemiològica de cada moment.

Des de l’Ajuntament i des de l’equip directiu d’AISSA, entitat municipal que gestiona els Josepets, s’agraeix aquest suport especial. “Tant el Departament de Salut com el de Treball, Afers Socials i Família, coneixen bé la situació dels Josepets, per això els agraïm el seguiment fet fins ara i que hagin atès la nostra demanda”, manifesta la regidora de Dependència, Mercè Mateo. La direcció d’AISSA posa a disposició de la nova coordinació provisional tots els recursos humans i materials existents, amb l’objectiu que la situació a la residència es pugui revertir el més aviat possible.

Vacunes aviat

D’altra banda, AISSA ha rebut la confirmació des del Departament de Salut que ben aviat es podrà iniciar la vacunació als Josepets. Es començarà per totes les persones residents amb resultat negatiu de PCR i als treballadors i treballadores no aïllats ni en quarantena, mentre que després s’aplicarà a les persones que es recuperin de la Covid-19. La regidora Mercè Mateo ha celebrat aquesta notícia, “la immunització a través de la vacunació aportarà major seguretat i tranquil·litat i sobretot qualitat de vida als residents a mig termini”.

Mentrestant, continuen a la residència la realització de proves PCR a persones residents i treballadores. Divendres se’n van efectuar una part, de les quals s’han detectat sis nous positius, i dimarts n’hi ha més de programades. També es realitzaran serologies a les persones de la zona vermella que fa dies que han donat positiu, per veure en quin punt es troben de la malaltia, i amb la intenció de determinar si poden sortir de l’aïllament. Aquest dissabte ha mort una persona resident que estava hospitalitzada des de feia uns dies, per tant s’eleven a 8 les persones que han perdut la vida en aquest brot.