La CUP de Vilanova descarta la possibilitat d’un pacte de govern amb PDeCAT

Els cupaires entenen que l'actual govern continua amb el mateix full de ruta que en l'anterior pacte sociovergent

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Després del trencament del govern sociovergent a Vilanova i la Geltrú es va obrir un procés de negociació entre les diferents forces polítiques que estan en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

La CUP va prendre la iniciativa i va presentar un document de treball amb el qual exposava el seu plantejament: la formació d’un nou govern amb noves majories s’havia de plasmar en polítiques diferents, orientades a l’esquerra, i també en una nova distribució de responsabilitats dins del govern. Això volia dir deixar de banda el Pla d’Actuació Municipal (PAM) acordat entre CiU i PSC al principi de mandat i marcar unes prioritats en base als mesos que resten fins a les properes eleccions per tal de ser realistes en la seva aplicació.

Des d’un primer moment la intenció de la CUP era fer entendre que si entrava a un eventual govern no seria per sumar càrrecs electes i fer seguidisme de les polítiques dels últims anys sinó per canviar i impulsar un nou projecte de govern a la ciutat, fer visible un viratge en les polítiques municipals. D’aquí va néixer una proposta política que no s’acontentava únicament amb el bastó de l’alcaldia, sinó en posar sobre la taula que el grup municipal de la CUP seria la formació amb més regidors i regidores al govern i, per tant, l’alcaldia hauria d’haver recaigut en algun dels representants de la CUP.

La diferència de punts de vista entre la CUP i PDeCAT en plantejar la crisi de govern creada ha impossibilitat que s’anés més enllà de la qüestió de les moratòries. El fet de mantenir el rumb sociovergent per part del PDeCAT ha impedit l’entesa.