La Confraria de la Pabordia i l’Ajuntament inicien un debat per millorar el model organitzatiu de la Festa Major

Divendres es va fer la trobada anual dels pabordes i pabordesses

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge del balcó de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per Festa Major. Foto: Jordi Nieto

Millorar el model organitzatiu de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú és l’objectiu del procés de debat que han decidit iniciar l’Ajuntament i la Confraria de la Pabordia. Divendres, en el marc de la trobada anual de pabordes i pabordesses, la regidora de Cultura, Adelaida Moya, va explicar que “en aquests moments cal repensar, tornar a pensar, compartir les idees per avançar cap a noves fites, nous valors, noves formes de fer i ser”.

Moya va valorar molt positivament el treball que des de l’any 1997 han dut a terme els pabordes i pabordesses com organitzadors de la Festa i els va demanar l’ajut per “tornar a debatre, tornar a posar sobre la taules les idees i els valors, tornar a pensar i reconèixer allò que ha fet i fa que la Festa Major sigui l’element de cohesió i pertinença que actualment és”.

L’alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, que també va participar a la trobada, va posar en valor la figura dels organitzadors perquè “els pabordes són el vincle directe de la ciutadania amb la festa” i va compartir la voluntat de millorar el funcionament actual perquè “no és estrany que els models s’esgotin”.

Maria Aluja, en nom de la Confraria de la pabordia, va explicar que ha començat el treball per repensar com s’organitza la Festa Major i va anunciar unes jornades de treball pel mes de novembre. La Confraria agrupa a totes les persones que han estat organitzadores de la Festa Major des que existeix la figura dels pabordes, i té com a objectiu assessorar i acompanyar els nous equips que es fan càrrec de l’organització cada any.