Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

JxCat VNG veu molt positiva l’aprovació del Pressupost Municipal 2020

Avatar photo

L'espai neoconvergent considera que aquest pressupost ha de permetre el desplegament de les mesures recollides al Pla d’Actuació Municipal 2019-2023

Imatge de la roda de premsa del Ple del Pressupost amb Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jofra. Foto: Jordi Nieto

La proposta de pressupostos aprovada aquest dilluns 16 de desembre és l’instrument econòmic que ha de permetre el desplegament de les mesures recollides al Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 (PAM) consensuat entre els tres grups que formen el govern municipal. Els grans principis rectors de l’actuació del govern municipal i que han guiat l’elaboració dels comptes municipals són la justícia social, l’impuls del desenvolupament sostenible i una major implicació ciutadana en la gestió dels problemes de la ciutat.

El pressupost 2020 comptarà amb 80 milions d’euros, 3 milions més que l’anterior pressupost, a més, inclou 12,5 milions d’euros que es destinaran a un pla d’inversions a 4 anys. Els comptes, amb l’objectiu de donar eines i recursos a les persones, preveu mesures com la creació de l’Oficina d’Assessorament Energètic, per combatre la pobresa energètica i un consum energètic més sostenible, l’augment dels ajuts a la infància, l’adquisisció d’habitatge públic, l’elaboració d’un cens d’habitatge buit o subvencions al lloguer pels joves, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge.

Alhora es contemplen els recursos pel disseny de nous programes ocupacionals per afavorir l’accés al mercat de treball de les persones aturades. Així mateix es destinaran recursos per iniciar les actuacions de millora de l’espai de l’església dels Josepets, que ha d’acollir la futura casa de la Festa i un augment de la partida destinada als pressupostos participatius (un milió d’euros en 4 anys). En l’àmbit de la mobilitat i el medi ambient es realitzarà un salt qualitatiu en el procés de pacificació del centre, iniciat ens els mandats anteriors, sota el nom del projecte “al centre, les persones”.

S’instal·laran punts de càrrega públics per a vehicles elèctrics, s’impulsarà un programa de compartició de vehicles de lloguer elèctrics i es potenciarà l’Agència Local de l’Energia. Per afavorir un espai públic de qualitat, accessible, segur i que garanteixi la convivència es duran a terme actuacions de millora i manteniment de l’espai urbà, que a Vilanova representa un problema important, i es dotarà la Policia Local de més recursos materials i humans.

Per a Junts per Catalunya la promoció econòmica sempre ha estat una prioritat, perquè per garantir oportunitats atractives cal una activitat econòmica de qualitat i sostenible. Per aquest motiu els pressupostos continuaran destinant recursos a la promoció de la marca turística de Vilanova i la Geltrú i a la projecció de la ciutat a través dels recursos naturals i l’activitat esportiva.

Es rellançarà el FIMPT i s’iniciarà un procés de renovació del model de la Fira de Novembre per orientar la fira a l’impuls dels sectors productius de la ciutat. Alhora es duran a terme accions de suport al teixit empresarial i a la indústria tecnològica i a la innovació i de suport als productors del primer sector. De la mateixa manera que es realitzaran millores als mercats municipals.

Al pla d’inversions, que suma més de 12 milions d’euros, es preveuen, a més de gairebé 2 milions d’euros destinats a la millora de l’espai urbà, l’increment de la partida de pressupostos participatius i l’adequació de l’església dels Josepets per acollir la casa de la Festa, les inversions necessàries per a la construcció de l’Espai Jove i la nova prefectura de la policia. En aquest sentit celebrem que aquests dos equipaments vegin la llum aquest mandat de la manera en que el govern municipal liderat per Neus Lloveras va preveure. La venda de sòl urbà, amb preferència per compradors que siguin cooperatives o empreses amb RSC, permetrà obtenir els recursos per a la construcció d’un espai pels joves i d’una prefectura que respongui a les necessitats d’una ciutat mitjana com la nostra. És una bona notícia per la ciutat que la CUP hagi reconsiderat la seva postura.

El mandat anterior el grup municipal d’aquesta formació va votar negativament a la venda dels terrenys que havien de permetre finançar la construcció d’aquests dos equipaments essencials, enrederint la seva posada en marxa. Amb l’aprovació dels comptes, l’Ajuntament posa fil a l’agulla perquè Vilanova tingui un espai jove definitiu i una nova prefectura. Malgrat l’esforç afegit que suposa fer un exercici sincer de consens amb altres grups, ens mostrem molt satisfets amb aquests comptes, en l’elaboració dels quals hi han posat molta dedicació els representants del grup de JuntsxCat.

Aquests recullen plenament la nostra llarga defensa d’una ciutat més justa per viure-hi, amb oportunitats i amb una administració local propera que respongui davant els problemes dels vilanovins i vilanovines.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Som VNG considera que els pressupostos de 2020 no responen a les necessitats de la ciutadania

Notícia següent

El Govern de Sitges presenta el Pla d’Actuació Municipal 2019 – 2023

Notícies relacionades