JxCat VNG manté l’oferiment per formar part d’un Govern encapçalat per ERC

Des del partit assenyalen haver-se posat a disposició d’ERC per formar part del govern, emplaçant-los a liderar la cerca dels suports per a obtenir la majoria necessària de 13 regidors al ple d’investidura

Daniel Gàmez, Blanca Albà i Neus Lloveras en roda de premsa aquesta tarda. Foto: Jordi Nieto.

L’assemblea de Junts per Catalunya de Vilanova, reunida ahir dijous 6 de juny al vespre, va ratificar mantenir la proposta feta a ERC d’entrar al govern per facilitar la investidura d’Olga Arnau com a alcaldessa de la ciutat. La decisió de la candidatura, encapçalada per Blanca Albà, és coherent amb el manifestat en el decurs de tota la campanya electoral, en el sentit de “formar part d’un govern fort independentista a Vilanova i la Geltrú”.

Blanca Albà, adreçant-se als associats de JxCat, va incidir en què “ens hem posat a disposició d’ERC per formar part del govern, emplaçant-los a liderar la cerca dels suports per a obtenir la majoria necessària de 13 regidors al ple d’investidura del pròxim dissabte 15 de juny.”

La cap de llista de JxCat va indicar que “abans de la investidura, hem d’haver pactat i signat uns acords de governabilitat, i un pla d’actuació municipal (PAM). Nosaltres no excloem ningú i encara no ens hem aixecat de la taula de negociació”.

Atenent a la proposta de Capgirem VNG-CUP, d’excloure JxCat d’un possible pacte de govern, Blanca Albà assenyalava avui mateix en unes declaracions “que també podria ser la CUP qui renunciés al govern i facilités la investidura d’un govern independentista integrat únicament per ERC i JxCat”.

També deixava palès que “defensarem el nostre programa que va obtenir la confiança de 3.835 vilanovins i vilanovines, amb els que tenim un compromís refrendat per les urnes”.