Forta presència de les meduses de primavera a la platja de Vilanova

Nombrosos exemplars de velella velella han aparegut aquests dies a les platges de la costa del Garraf

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Tot i que la climatologia no ha estat un dels punts a favor d’aquest cap de setmana, les platges vilanovines no han deixat d’atreure a curiosos que s’han acostat a primera línea de mar per fotografiar els nombrosos bancs de meduses mortes que hi han aparegut.

Les  meduses velella velella, conegudes com les meduses de primavera, són les causants d’aquesta franja negre que es pot observar a la sorra. El tipus velella, es caracteritza per ser una espècie que es desplaça en forma de grans bancs formats per centenars de milers d’exemplars, però també, per ser una espècie inofensiva, ja que el seu contingut d’ urticària és molt baix i no provoca cap mena de perill per a la salut humana.

Aquests invertebrats viuen al fons marí i és a les nits quan pugen fins a la superfície per obtenir l’ aliment. Degut al seu poc pes i a les seves reduïdes dimensions, són fàcilment arrossegats per les marees fins a la costa, on queden varats a la sorra fins a la seva mort.

Pel que fa al procés post mortem d’aquestes meduses, no triguen gaires dies en descompondre’s  i en convertir-se en l’aliment de la resta d’espècies marines que formen part de l’ecosistema propi de les platges.

Des del Consell Superior d’Investigacions Científiques alerten que, si ara són nombroses les meduses de primavera, dintre d’uns mesos també ho poden ser les meduses d’estiu.