Finalitza la compareixença de Neus Lloveras al TSJC

L'alcaldessa assegura haver respost a preguntes en relació a tres correus electrònics enviats entre el 6 i el 12 de setembre

Imatge de Neus Lloveras minuts abans d'entrar al TSJC. Foto: JNiG Agència de Comunicació

Aquest matí, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i expresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència,  Neus Lloveras, juntament amb el conseller d’Interior i expresident de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel  Buch,  han prestat declaració davant del TSJC per la causa oberta com a investigats per delicte de desobediència per promoure l’1 d’octubre de 2017.

Pocs minuts abans de dos quarts de nou del matí, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i el conseller accedien a l’escala del Tribunal provinents  del passeig Lluís Companys, acompanyats pel president Torra i altres membres del govern de la Generalitat.

Segons ha pogut saber La Ciutat del Garraf, a les onze i cinc minuts, Lloveras abandonava les instal·lacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i explicava haver respost a preguntes formulades al voltant de tres correus electrònics enviats entre el 6 i el 12 de setembre. Lloveras assegurava que en aquests correus només hi havia recomanacions i que en cap cas hi havia instruccions; responíem a preguntes que ens formulaven els ajuntaments.  He respost el mateix que em van preguntar al Suprem, òrgan que ja va entendre el que fèiem i que va decidir arxivar la causa. Espero que aquí passi el mateix perquè en cap moment hem fet res il·legal”.

Diferents membres de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com la regidora Olga Arnau o el regidor de la CUP, Josep M. Domènech, han decidit acompanyar a l’expresidenta de l’AMI en aquests moments, on tampoc hi han faltat membres del PdeCat i Junts per Catalunya del Garraf.