El Ple de VNG acorda l’organització per àrees i comissions pel mandat 2019-2023

Aprovades les retribucions i assignacions de càrrecs electes i personal eventual de confiança

Imatge del ple VNG. Cedida

El Ple de l’Ajuntament va donar compte ahir l’organització per àrees i comissions així com les retribucions per càrrecs electes i personal eventual de confiança, pel mandat 2019-2023. El govern s’estructura en quatre àrees: Serveis centrals, seguretat i economia; Promoció econòmica, ocupació i innovació; Polítiques de ciutadania; i Territori i espai urbà. El primer tinent d’alcaldia és Jordi Medina, la segona tinenta d’alcaldia és Adelaida Moya, i F. Xavier Serra és el tercer tinent.

La primera sessió plenària després de la constitució, del 15 de juny va aprovar les retribucions i assignacions dels membres electes i dels grups municipals, així com la determinació del nombre, característiques i retribucions del personal eventual de confiança de l’Ajuntament.

El regidor d’ERC i portaveu del govern, Jordi Medina, va explicar que “s’han mantingut les mateixes retribucions que en el mandat anterior amb les mateixes pujades que els treballadors municipals” per ajustar-les a la inflació.

Per part de Som VNG Enver Aznar va ser crític amb el fet que “pràcticament la primera cosa que votem és el sou”. Aznar, tot i reconèixer que Vilanova i la Geltrú “no és dels pitjors exemples”, va dir que “nosaltres com a classe política no ens apretarem el cinturó”.

Erika Quintero, regidora de Ciutadans, va reclamar al govern “demostrar que és un govern diferent”, i es va posicionar en contra de la proposta “ i més tenint en compte el deute tan elevat que tenim”.

La portaveu del PSC, Teresa Llorens, va anunciar l’abstenció del seu grup i va qualificar la proposta com “un cartipàs parcial, sense saber com anirà. Ens hauria agradat saber qui és el seu full de ruta”. Llorens va qualificar la proposta com el “primer fracàs polític” del nou govern, “veiem que no hi ha cap acord”.

El Portaveu del govern va contestar les intervencions de l’oposició i va explicar que la Llei de Bases de Règim Local obliga a portar a aprovació tots aquests punts en el primer Ple de cada mandat.

El cartipàs es va aprovar amb els vots a favor d’ERC i Junts x Cat, l’abstenció del PSC i els vots en contra de la CUP, Ciutadans i Som VNG.

La sessió de dilluns també va aprovar la creació de la Comissió Informativa de caràcter específic per a l’elaboració del nou POUM, i es va donar compte de la renúncia del seu càrrec de la regidora socialista, Susana Sanahujes.

La pròxima sessió plenària està fixada pel dilluns, 29 de juliol.