Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

El Pla d’Acció per a la Inclusió Social 2019-2023 objecte de debat al Ple ordinari de Novembre

Avatar photo

El pla preveu, com a novetat, que l'Ajuntament incorpori la mirada inclusiva en tots els seus àmbits de treball i pretén fomentar una societat que reconegui la diversitat i promogui la igualtat d'oportunitats

Imatge del programa d’inclusió. Foto: Aj. VNG

Aquest dilluns el Ple de l’Ajuntament debatrà, entre d’altres, el nou Pla d’Acció per a la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú. El document que serà vigent en el període 2019-2023 té com a eix destacat la voluntat que l’administració local esdevingui una administració pública que incorpori la mirada inclusiva en tots els àmbits.

El pla té per objectiu fomentar una societat que reconegui les diversitats i promogui la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, l’eix ‘Ajuntament inclusiu’ és un dels punts més destacats d’aquest nou full de ruta viu i flexible que amb capacitat per adaptar-se a les circumstàncies canviants de la ciutat, des del punt de vista de la inclusió social.

El nou pla, és fruit del treball de diagnosi realitzat per l’Oficina tècnica de la Regidoria de VNG Inclusió i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’identificar les necessitats i reptes en termes inclusius en els propers anys. Cal tenir en compte que l’anterior pla s’havia realitzat fa una dècada i que, la capital del Garraf és un del mig centenar de municipis del país que compten amb aquest document de treball. La realitat actual reflecteix, segons la diagnosi, que es mantenen algunes situacions d’exclusió alhora que s’han sorgit de noves. En aquest sentit s’ha pogut identificar que la vulnerabilitat social és present principalment en la infància, la joventut i la vellesa mentre que els àmbits més afectats són la salut, l’autonomia, la capacitat econòmica i la inclusió residencial.

Per poder determinar la diagnosi s’ha comptat amb la col·laboració d’un grup de 13 persones amb diferents perfils d’exclusió i una quarantena de professionals, serveis i entitats que treballen des de diferents àmbits per la inclusió a la nostra ciutat.

Un nou pla per al quinquenni 2019-2023

El nou pla, que ha d’aprovar el ple municipal, esdevindrà el full de ruta per treballar en pro de la inclusió a la capital del Garraf. L’estratègia per fer de VNG una ciutat inclusiva es desenvoluparà en base a 6 eixos; 22 objectius i 34 accions, amb la col·laboració d’onze serveis municipals i entitats de la ciutat. L’objectiu és poder respondre des de l’administració pública a les necessitats bàsiques de les persones; al foment de la salut, el benestar i l’autonomia; incrementar i millorar les xarxes comunitàries i de suport a les persones; promoure una millor educació per a la capacitació i la generació d’una ocupació més inclusiva.

En definitiva és pretén fomentar una societat que reconegui les diversitats i promogui la igualtat d’oportunitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Roda de Berà premia els millors textos literaris

Notícia següent

Can Puig tornarà a acollir el curs del SEFED el curs vinent

Notícies relacionades