El Museu Víctor Balaguer cedeix dues pintures al Museu Maricel de Sitges per l’exposició Realisme(s) a Catalunya 1917-1936

Es tracta de dues obres pintades per l'artista vilanoví Enric Cristòfol Ricart

Imatge de l'obra "Retrat d'un advocat". Foto: Aj. VNG

L’exposició “Realisme(s) a Catalunya (1917-1936)”, que es pot visitar al Museu de Maricel de Sitges compta amb dues pintures cedides pel Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de dues pintures del vilanoví Enric Cristòfol Ricart “Porxo” de 1918 i “Retrat d’un advocat (Antoni Torrents Rosell)” de 1921.

Realismes a Catalunya repassa el període d’entre guerres mundials, i analitza l’obra de molts artistes catalans en actiu entre el final de la Primera Guerra Mundial i l’esclat de la Guerra Civil espanyola, mostrant el retorn al realisme i el classicisme, que va marcar el context artístic europeu.

L’exposició que es pot visitar fins al 13 d’octubre és una iniciativa dels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa (Olot), impulsada a través de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, i està comissariada per la historiadora de l’art Mariona Seguranyes.

El Museu Víctor Balaguer, com a membre de la xarxa de museus, i amb una significativa col·lecció artística sobre aquest període aporta dues pintures del vilanoví E. C, Ricart que va compartir taller amb Joan Miró en la seva joventut. En aquesta exposició s’hi podran veure obres de pintors tan significatius com Picasso, Dalí, Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep de Togores, Ángels Santos o Joan Miró.

La mostra està acompanyada d’un catàleg amb textos dels historiadors de l’art Francesc Fontbona, Ricard Mas i de la mateixa comissària de l’exposició Mariona Seguranyes.