El Ministre de Foment visita el Museu del Ferrocarril de VNG

José Luis Ábalos ha pogut veure quin és el progrés de les obres que s'estan realitzant a l'interior del museu i que són el resultat d' una inversió total de 2.300.000 euros provinents del govern d'Espanya

Imatge del ministre José Luis Ábalos durant la visita al Museu del Ferrocarril. Foto: JORDI NIETO

El ministre de Foment del Govern d’Espanya (PSOE), José Luis Ábalos, ha visitat les obres de remodelació que s’estan realitzant a l’interior del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Durant l’acte, Ábalos, ha estat acompanyat pel President de Renfe, Isaías Táboas, la presidenta d’ Adif, Isabel Pardo de Vera, el director gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, José Carlos Domínguez, i per les directores del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia i Ana Grande.

La reforma del Museu, en marxa des de ja fa dos anys, està prevista que finalitzi el 2020, any en què el museu celebrarà el seu 30è aniversari. Les obres, fruit de l’inversió anunciada l’any 2015 per l’aleshores govern del Partit Popular i per un valor d’1.9 milions d’euros, pretenen convertir el Dipòsit de Vapor i l’antic economat de RENFE de Vilanova i la Geltrú en un museu del segle XXI, amb un equipament cultural inclusiu i accessible de coneixement, divulgació, promoció i valor del transport per ferrocarril.

Abans que finalitzi l’any està previst obrir un concurs arquitectònic d’idees per cobrir part de la col·lecció de trens i locomotores que es troben ubicades en els exteriors del Museu, així com continuar amb les tasques de remodelació de la gran nau de 1.100 metres quadrats, i de la nau del Pont Grua.

Així mateix, està prevista una nova inversió de 600.000 euros, a més de l’ 1,9 milions d’euros ja destinats, que sorgeix del programa iniciat per l’actual govern del PSOE, Programa del 1,5% Cultural, on els Poders Públics han de garantir la conservació i la promoció de l’enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d’Espanya i dels béns que l’integren.