Cap de setmana intens amb tots els actes previs als Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú

La Festa Major d'Hivern, que tindrà lloc el proper divendres 17 de gener, comptarà amb Delia Torralbo Poyo com a banderera

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Imatge de l'alcaldessa Olga Arnau amb el carruatge de les autoritats. Foto: Jordi Nieto

La Festa Major d’Hivern de Vilanova i la Geltrú en honor al patró de la ciutat, Sant Antoni Abat,  i que té lloc cada any el 17 de gener, sota el nom de “Els Tres Tombs”, presenta un calendari carregat d’activitats. Durant aquest cap de setmana, ja s’han celebrat els primers actes que començaven el passat divendres dia deu amb la mostra fotogràfica “Rosa Farriol” i que es pot visitar fins al dia vint-i-cinc de gener, al Mercat Principal.

L’edició d’enguany ve marcada per la pèrdua durant el passat mes de juny, de Simeó Sendra. Sendra que era popularment conegut com a “Semi” va ser president  d’honor i membre fundador de l’Associació de Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú , així com membre de la Federació del Tres Tombs de Catalunya.

Entre les activitats més destacades d’aquest cap de setmana, dissabte a la tarda tenia lloc el Correfoc de Sant Antoni  que va comptar amb les principals bèsties i colles de foc de la ciutat i amb els Diables de Vilafranca del Penedès i el Drac de Ribes com a convidats. La cercavila finalitzava a dos quarts de nou de la nit amb l’encesa conjunta del bestiari a la Plaça de la Vila. Unes hores més tard, el Centre d’Art Contemporani “la Sala” acollia el Ball dels Tres Tomb  que s’allargava fins ben entrada la matinada.

Imatge de la salutació a la Bandera per part del ball de Cotonines. Foto: Jordi Nieto

Els actes més solemnes de la festa començaven a dos quarts de dotze del migdia d’aquest diumenge amb el Trasllat de la Bandera fins a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La insígnia ha estat desplaçada fins al consistori vilanoví per part l’equip portador en la darrera edició dels Tres Tombs a la ciutat. Així mateix, el recorregut s’ha dut a terme sota l’acompanyament de la banda de música del Mestre Montserrat. Tot seguit, en arribar a la Plaça de la Vila, s’ha prosseguit a la lectura del Pregó a càrrec d’en Joan Ignasi Elena.

L’exalcalde vilanoví ha reivindicat la rellevància de les festes que  se celebren als carrers i places de les ciutats i la funció de mirall que aquestes realitzen al reflectir la societat que  nosaltres mateixos constituïm a través d’aquest llegat cultural. En el mateix sentit, Elena ha destacat el reconeixement que tenen els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú arreu del territori català i ha posat de manifest el paper de capitalitat que exerceix la vila en aquesta festa. “Vilanova i la Geltrú és la capital dels Tres Tombs a Catalunya” ha afirmat.

Finalment, el llançament dels dotze morterets des de la Plaça de la Vila i la salutació del Ball de Cotonines a la bandera de Sant Antoni Abat, donaven inici a la sortida de la Cercavila de balls i entremesos que acompanyaven a la comitiva dels Tres Tombs per dur a terme el lliurament de la Bandera a la portadora d’enguany, Delia Torralbo Poyo. Com cada diumenge previ al disset de gener, l’Auditori Eduard Toldà s’ha omplert de gom a gom per celebrar el Concert de la Festa Major d’Hivern a càrrec de la banda del Mestre Montserrat.

Per consultar tots els actes que tindran lloc aquest divendres 17 de gener, només heu de fer clic aquí.