50 anys del Centre d’Esplai La Geltrú

Des d'aquest mes d'octubre fins al maig es faran els actes de celebració, que inclouen una exposició, colònies, i una gran festa per commemorar el 50è aniversari

Centre Esplai la Geltrú

El Centre d’Esplai La Geltrú ha donat el tret de sortida a la celebració del seu 50è aniversari.
El primer acte es va fer dissabte al Castell de la Geltrú, on es va presentar el nou logotip del centre, dissenyat per l’il·lustrador i exmonitor Sebastià Serra, a més del cartell amb els actes que acompanyaran aquesta celebració fins al maig de 2019. Durant l’acte també es va presentar la nova mascota del centre: La Geltruc, realitzada per l’exmonitor Sergi Batlle.

Conegut inicialment com a C.E. “La Quitxalla” i hereu de la tradició escolta i el Moviment Juvenil, l’esplai va néixer el curs 1968/69, vinculat a la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Des d’aleshores, s’ha dedicat a l’educació en el lleure amb un línia pedagògica definida que s’ha anat adaptant als nous temps i a les noves generacions. El Centre també ha tingut una vinculació estreta amb el seu barri, la Geltrú, i sobretot, amb la vida associativa de la ciutat, ja que ha recuperat i vertebrat molts actes populars juntament amb altres esplais i entitats.

La celebració inclou diverses activitats, entre les quals cal destacar una exposició al TOC que repassarà aquests 50 anys promovent els valors i la participació, i una festa final, també el mateix mes, que clourà la celebració.

Així, el cap de setmana del 28 d’octubre es farà una acampada per a les famílies de l’esplai. Dissabte 15 desembre s’organitzarà la tercera jornada solidària, oberta a tothom. Dilluns 24 desembre es representarà el pessebre vivent del 50è, un acte obert a tothom.
Ja el 2019, el cap de setmana del 13 i el 14 d’abril es faran unes colònies per a monitors/es i ex-monitors/es. Dimarts 23 abril es muntarà la parada de Sant Jordi, amb la revista del 50è aniversari i més sorpreses. Dissabte 27 abril serà el dia de la gran Festa del 50è aniversari, i divendres 10 de maig s’inaugurarà al TOC l’exposició dels 50 anys d’història de l’esplai.