Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Vilanova i la Geltrú renovarà la gespa dels camps de futbol aquest estiu

Avatar photo

La regidora d'Esports, Blanca Albà, “ja que fa temps que el paviment de gespa s'hauria d'haver canviat”

El Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú celebrat aquest dilluns ha donat llum verda a l’expedient per adjudicar la renovació de la gespa artificial dels camps de l’estadi i l’annex 1 del Complex Municipal de Futbol. Aquesta és una intervenció “molt esperada”, ha apuntat la regidora d’Esports, Blanca Albà“ja que fa temps que el paviment de gespa s’hauria d’haver canviat”.

La renovació de la gespa forma part del pla de manteniment de les instal·lacions esportives de la ciutat, però la complexitat del procediment de contractació n’ha fet endarrerir l’execució. La intervenció comporta una inversió de més de 624.000 euros en cinc anys, i es preveu portar a terme aquest estiu, per tal que els camps estiguin a punt a l’inici de la nova temporada.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s’ha adherit en el Ple d’aquest dilluns al manifest “Moviment per aturar el maltractament a les persones grans”, que pretén donar visibilitat a aquesta realitat. Tal com exposa el text, l’OMS calcula que una de cada 6 persones grans pateix algun tipus de maltractament, tot i que en podrien ser moltes més, ja que una de cada 24 no ho notifiquen.

Coincidint que el 15 de juny és el dia mundial de Presa de Consciència sobre el Maltractament a les Persones Grans, el Ple s’ha compromès a promoure la sensibilització de la societat i a treballar en mesures de protecció.

El Ple també ha aprovat aquest dilluns modificar el reglament per a l’elecció dels Pabordes, amb l’objectiu de “donar més rellevància a les entitats”, ha explicat la regidora de Cultura, Mercè Mateo. D’aquesta manera, una de les 7 persones encarregades d’organitzar la Festa Major de Vilanova i la Geltrú provindrà d’una entitat cultural, incloent associacions de veïns, a part de les de l’àmbit de la cultura popular. Aquest punt ha comportat l’abstenció de Som VNG, que ha considerat que hauria de ser superior la presència d’aquestes entitats, i de C’s, en valorar que la fórmula no ha estat prou consensuada.

D’altra banda, el Ple ha tirat endavant una modificació urbanística per facilitar la instal·lació d’un establiment comercial en un solar entre el carrer del Molí de Vent i l’avinguda de Francesc Macià. Concretament s’ha ordenat el volum edificable per adaptar-lo a les edificacions veïnes, segons el regidor d’Urbanisme, Xavier Serra, i en aquesta ordenació s’han tingut en compte peticions de les finques de l’entorn.

Tots els grups municipals hi han votat a favor, excepte l’abstenció de C’s, alhora que l’oposició ha demanat al govern que cal buscar alternatives d’aparcament a la zona, ja que fins ara el veïnat utilitza aquest espai amb aquesta finalitat. També s’ha aprovat definitivament en aquest ple el Reglament de la gestió del parc públic d’habitatge, amb l’objectiu de determinar criteris d’igualtat de condicions i transparència per accedir-hi.

Renúncia del regidor Enric Garriga

El regidor de Participació, Cooperació, Memòria Històrica i Salut, Enric Garriga, ha deixat la seva acta de càrrec electe aquest dilluns, una renúncia que ja havia anunciat al mes de març. Garriga ha agraït als companys i companyes de govern la seva “humanitat” i els ha demanat que no es deixin “pressionar pel maig de 2023”, alhora que els ha recordat que junts han superat dificultats, “entre elles una pandèmia”.

Garriga també ha agraït la tasca del personal municipal i s’ha dirigit als grups de l’oposició demanant-los “responsabilitat”, ja que “el populisme afavoreix l’entrada del feixisme” a les institucions. També ha fet autocrítica i s’ha mostrat “decebut amb mi mateix”, alhora que ha afirmat que “en global ens ha faltat més empatia i ser més humans”.

Ja en el debat de mocions, ha prosperat una proposta per instar el govern municipal a consensuar les actuacions en matèria de mobilitat urbana que afectin al comerç, presentada per PSC i C’s en nom d’associacions del teixit econòmic i associacions veïnals. El text, exposat pel president de Viu Comerç, Joan Anton Galimany, ha demanat que s’aturin les obres de mobilitat que no hagin estat consensuades amb comerç, empreses i veïnat de la zona, que s’obri un espai de diàleg amb ells i que es realitzi un estudi d’impacte econòmic de les actuacions de mobilitat urbana.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, ha defensat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i la normativa europea “marquen criteris d’obligat compliment” sobre els canvis cap a un model de mobilitat més sostenible. Així mateix, ha recordat que es manté diàleg amb les entitats i que s’estan incorporant modificacions, per exemple, l’ordenació dels punts d’aturada curta de vehicles i de càrrega i descàrrega a la rambla de Samà. El govern municipal i Som VNG s’han abstingut en aquest punt, que s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups presentants.

D’altra banda, ha decaigut la moció sobre la internalització del servei de la neteja viària, presentada pels tres grups de l’oposició i exposada per Sophie Puig, en representació dels treballadors que no han estat subrogats en el procés. Els tres grups municipals de l’oposició han criticat el procediment d’internalització i han discrepat amb el govern municipal sobre els criteris de subrogació del personal de neteja.

Des de Som VNG, el regidor Juanma Rodríguez ha manifestat que el seu grup defensa la internalització, però “no té sentit quan es fa per fer un perjudici al dret de les treballadores”. La portaveu de C’s, Erika Quintero, ha retret al govern “no tenir credibilitat” i que “no hi ha cap internalització on no hagin tingut problemes”. Per part del PSC, Juan Luis Ruiz ha acusat el govern d’incomplir la llei, de “redimensionar el servei a la baixa” i de “jugar amb la vulnerabilitat de les persones”.

En nom del govern municipal, el portaveu Jordi Medina ha rebatut les acusacions de l’oposició afirmant que s’ha “complert el compromís de subrogar tots els treballadors que eren fixos quan es va fer l’acord”. Així mateix, ha recordat, es mantenen tots els drets que tenien recollits els treballadors i treballadores en el seu conveni amb Valoriza, així com les taules salarials amb el darrer increment del 6% pactat amb l’empresa. Finalment, ha explicat, ja s’ha creat la borsa de treball i es preveu els propers dies la contractació d’entre 15 i 20 persones més per cobrir baixes i vacances.

Entre les mocions debatudes, s’han aprovat per unanimitat la proposta per il·luminar la façana de l’Ajuntament per donar visibilitat als dies mundials, presentada per ERC; la proposta per a la cessió d’habitatges per a la implementació de projectes per afavorir l’autonomia de les persones amb diversitat intel·lectual, presentada per Som VNG, i encarregar la redacció i l’execució d’un projecte de remodelació i ampliació del pont a la carretera C-246, sobre el torrent de la Piera, per l’avinguda d’Eduard Toldrà, també presentada per Som VNG.

També s’ha aprovat la moció d’ERC i JxCat per demanar al govern espanyol el finançament del reforç Covid escolar, en la qual s’han abstingut PSC i C’s, i ha decaigut una proposta de C’s per desenvolupar una aplicació mòbil municipal d’acompanyament de persones grans per part de voluntaris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tancada la Rambla Nova pels cotxes durant aquest cap de setmana

Notícia següent

33 establiments obtenen el distintiu Ride Roses pels seus serveis als ciclistes

Notícies relacionades