Tot a punt per al retorn del mercadal dels dissabtes, a partir del 13 de juny al parc de Baix-a-Mar

  L'Ajuntament de VNG ubicarà provisionalment en aquest espai el mercat no alimentari per garantir els aforaments i la distància de seguretat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  En plena fase 2 de desconfinament, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa per fer possible el retorn a l’activitat habitual del mercat setmanal del centre. La principal dificultat és garantir les mesures d’obligat compliment relatives a l’aforament, ja que suposen la limitació d’un terç de l’ocupació de l’espai i garantir la distància de seguretat de 2 metres entre parades, entre venedors i clients, i entre clients.

  En aquest sentit, l’Ajuntament ha ofert als paradistes del sector no alimentari el parc de Baix-a-Mar com a ubicació provisional per a la celebració del mercadal, amb la previsió de retornar a l’activitat el dissabte 13 de juny. Aquest indret esdevé un espai idoni fins que es pugui retornar al seu lloc habitual, la plaça de Soler i Carbonell. L’extensió del parc de Baix-a-Mar permet garantir la distància de 2 metres de separació i, sobretot, que s’hi puguin instal·lar la totalitat del centenar de parades.

  Des de la Regidoria de Producció del 1r Sector i Mercats municipals s’ha fet arribar una carta als paradistes del mercadal setmanal del centre, tot exposant la proposta i argumentant els avantatges de poder tornar a l’activitat comercial en aquesta zona de la ciutat. El parc és un espai cèntric, extens i diàfan; està situat en una zona atractiva i propera a l’emplaçament habitual del mercadal, i sobretot, té prou capacitat per ubicar-hi totes les parades, de manera que tots els paradistes que ho desitgin poden tornar a treballar.

  Per aquest motiu, des del govern municipal s’ha prioritzat aquesta ubicació com a millor alternativa per tal que la totalitat dels paradistes puguin reprendre l’activitat laboral i comercial. D’altra banda, s’ha descartat la proposta presentada per una part dels paradistes, d’ubicar el mercat setmanal en els carrers de Pelegrí Ballester i del Pare Garí. Aquesta opció suposaria una afectació setmanal en el funcionament de les línies regulars de transport públic, així com en la implementació de les “mesures Covid-19” per garantir una mobilitat segura. Així mateix, s’ha explicat als paradistes, l’amplada dels carrers proposats per una part del col·lectiu no permet garantir que es mantinguin les distàncies de seguretat exigides, només hi cabrien unes poques parades i amb un control d’aforament molt limitat.

  A banda de l’aforament, l’obertura del mercadal garantirà el compliment de les altres mesures de prevenció i seguretat de les persones, com són l’ús obligatori de la mascareta, evitar que la clientela toqui els productes, facilitar gel desinfectant o cobrar preferiblement amb targeta.