El dur testimoni de l’ex de l’Alba, que va provocar el parricidi a Vilanova

"Era mentidera i manipuladora, ara ho sé", ha assegurat

L’exparella de la noia jutjada per induir el parricidi de Vilanova i la Geltrú el 2019 ha assegurat aquest dilluns que l’acusada el va “anul·lar” i “inhibir” com a persona, el va “intimidar” i el va “manipular”, a més de fer-lo allunyar del seu grup d’amics. “Era mentidera i manipuladora, ara ho sé”, ha reblat, i ha dit que inicialment al jutjat no va explicar gaires coses perquè encara tenia por que ella li fes alguna cosa.

“Jo anava a remolc i l’Ismael també, que la protegia perquè la veia vulnerable”, ha afegit. Aquest canvi de versió ha provocat que la defensa de l’Alba es plantegi denunciar-lo per fals testimoni.

En una declaració com a testimoni de més de dues hores, Arnau S.G. ha explicat que des d’abans dels fets té una depressió, i que aquesta es va agreujar durant la seva relació de deu mesos amb l’acusada, Alba A.V., entre agost del 2018 i maig del 2019. Aquesta afecció li ha servit per al·legar que no recorda gaires coses d’aquella època, però durant l’interrogatori ha anat donant alguns detalls.

Així, no recorda que la seva parella li digués a l’altre acusat i millor amic seu, Ismael M.S., que matés al seu propi pare, com va acabar passant, però sí que li va sentir dir que li havia de donar “algun ensurt” o fins i tot deixar-lo “ferit greu” per tal que l’home no maltractés la seva esposa i mare de l’acusat, que se n’allunyés.

El noi ha explicat que el seu amic mai li va dir que tingués problemes a casa. Les coses van començar a canviar quan ell va començar a sortir amb l’Alba, l’agost del 2018. L’Alba i l’Ismael es van fer amics íntims, i la noia estava gairebé més amb l’Ismael que amb ell mateix, tot i que al testimoni no li molestava, ja que ell es va començar a recloure a casa per jugar a vídeojocs. Segons ell, això era perquè la noia el va acabar “anul·lant” com a persona, li feia sentir que valia poca cosa i sovint contestava per ell quan li feien preguntes.