Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes reprèn els tallers de marxa nòrdica

Avatar photo

Aquesta activitat s’ofereix tant des dels casals de la gent gran com des dels centres d’atenció primària del municipi

El mes de febrer es reprendran els tallers d’iniciació a la marxa nòrdica, organitzats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració dels Centres d’Atenció Primària de Ribes i les Roquetes i l’empresa local Temps de Lleure. També es posaran en marxa els cicles de passejades per a la gent gran de marxa nòrdica, organitzats des dels casals de la gent gran de Ribes i les Roquetes. 

Els tallers d’iniciació, impartits per un monitor titulat en marxa nòrdica, tenen una durada trimestral i es faran setmanalment una sessió a Ribes (dilluns) i una sessió a les Roquetes (dijous), en horari de 10h a 11.30h. L’activitat és gratuïta i està adreçada a persones majors d’edat que vulguin activar-se, practicar esport i fer salut mitjançant caminades. Es recomana portar roba còmoda i calçat adequat per fer esport, així com una motxilla amb aigua i gorra. L’empresa subministrarà els bastons necessaris per a les caminades. Cal inscriure’s als taulells d’informació del CAP de Ribes o del CAP de les Roquetes. Les places són limitades i segons criteris de prescripció mèdica. 

Els casals per a la gent gran del municipi també oferiran passejades de marxa nòrdica. El dia 7 de febrer es realitzarà la formació i el 8 de febrer tindrà lloc la primera sortida al Palau-solità i Plegamans. La propera sortida serà l’1 de març a Igualada; el 29 de març, a Sant Pere de Ribes, i el 12 d’abril, a Arenys de Munt. Les inscripcions es poden realitzar tant al casal de la gent gran de Ribes com al de les Roquetes fins al 3 de febrer. Es tracta d’una activitat gratuïta i l’únic requisit és estar prejubilat/da o jubilat/da. 

Els Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona també ofereix un circuit de caminades de marxa nòrdica obert a tothom. S’adreça a totes les persones de més de 6 anys que vulguin gaudir d’una matinal de diumenge realitzant activitat física d’intensitat moderada, en companyia de la família i/o de les amistats. 

La marxa nòrdica o nordic walking és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. La seva utilització mitjançant la tècnica correcta activa una part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, afavoreix l’impuls en el moment d’avançar. Així, l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos d’una manera versàtil, equilibrada i correcta. 

Aquest tipus d’activitat física, segura i eficaç, treballa el cos de forma simètrica amb l’objectiu de millorar el benestar físic i emocional dels qui la practiquen. L’ús correcte dels bastons intensifica el procés de caminar, augmenta de manera significativa l’esforç muscular de la part superior del cos i incrementa el ritme cardíac. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × 1 =

Notícia anterior

Albert Pla actuarà al Casal Auditori La Violeta d’Altafulla

Notícia següent

L’skatepark de Cambrils acull una competició per recollir fons pel càncer infantil

Notícies relacionades