Sitges autoritza la música en viu a terrasses i establiments de restauració i hostaleria

L’Ajuntament ha signat un decret per tal de permetre actuacions musicals de petit format i per tenir música ambiental als espais oberts

L’Ajuntament ha signat un decret que entra en vigor avui mateix per tal de permetre les actuacions musicals de petit format i la música ambiental a les terrasses dels establiments de Sitges. El decret regula aquesta activitat durant els mesos d’agost, setembre i octubre.

Els espectacles en directe (com els petites actuacions en viu) estan permesos les vigílies de festius i els caps de setmana (divendres, dissabtes i diumenges) fins a l’octubre (inclòs). Els horaris que es podrà dur a terme aquesta activitat són matins d’11 h a 13 h i les tardes de 18 h a 23 h, a excepció dels diumenges que serà de 18 h a 22 h. Durant la realització dels concerts, es podran instal·lar equips musicals amb potència suficient per garantir el correcte desenvolupament, però no per destorbar la tranquil·litat de veïns.

Pel que fa a la música ambiental, fins a l’octubre (inclòs) es permet de les 11 del matí fins a les 00:00 hores, de diumenge a dijous, i fins a les 01:00 a.m. els divendres, dissabtes i vigílies de festius.

La crisi provocada pel COVID-19 està ocasionant un greu perjudici econòmic arreu. Dos dels sectors més castigats per aquesta situació són el de l’hostaleria i la restauració de gran importància per a l’economia local pel seu impacte en l’ocupació. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, assenyala que “aquesta situació, malauradament, lluny d’anar evolucionant cap a una normalització, està seguint una evolució complexa, fins i tot, regressiva, pel que fa a la reactivació econòmica. Pensem que amb aquesta mesura es pot incentivar l’activitat econòmica i alhora donar suport al teixit artístic i cultural”. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, remarca que “el decret vol ajudar a l’activitat econòmica, tenint en compte els sectors que han estat més castigats per la crisi de la COVID-19”. Des de l’Ajuntament es recorda però que cal mantenir la prudència i seguir les mesures de seguretat i distanciament.

L’Ajuntament de Sitges està treballant amb un pla per a la transició i superació que aconsegueixi, preservant en tot moment la salut pública, recuperar paulatinament la vida quotidiana i l’activitat econòmica, i per tant, que es faciliti la reactivació progressiva de les activitats d’hostaleria i restauració.