Sitges aprova dues noves ajudes econòmiques per pal·liar els efectes de la Covid-19

Els dos ajuts es destinen a petites empreses i autònoms, i a establiments o empreses que acreditin despeses en higiene i prevenció sanitària

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

L’Ajuntament de Sitges impulsa dues noves ajudes econòmiques, per valor de 200.000 euros, destinades a la reactivació dels autònoms i les petites empreses de més de 5 anys, i a cobrir les despeses dels establiments o empreses per a la instal·lació de mesures higièniques i de seguretat derivades de la Covid-19 amb l’objectiu de retornar a l’activitat comercial.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha refermat “el compromís municipal per estar al costat de totes les empreses i autònoms per ajudar a superar la crisi de la Covid-19. Per això, hem intentat treure diferents ajuts adaptats en funció de despeses extres realitzades o estructurals (material sanitari o lloguers i subministraments) o de l’antiguitat del negoci/  professió perquè les problemàtiques són diferents i les despeses que tenen”.

Amb els dos nous ajuts, ja són sis els impulsats per l’administració pública. “Continuem fent un gran esforç, i aquests dos últims ajuts són per donar suport a totes les empreses i establiments comercials que han adaptat els seus negocis o activitats a les mesures higièniques i sanitàries d’obligatori compliment per l’actual situació de pandèmia”, ha insistit Guillem Escolà

La sessió plenària, celebrada, divendres passat, va aprovar les dues partides que impulsa la regidoria de Promoció Econòmica, i que se sumen als altres quatre ajuts econòmics per al lloguer, hipoteca o subministraments dels locals comercials; per fomentar la consolidació dels treballadors autònoms; per a la contractació laboral, i també, per a la creació d’empreses.

Per obtenir els nous ajuts, caldrà presentar la documentació requerida. Les bases es poden consultar a la pàgina web municipal www.sitges.cat.