Sitges acomiada la Festa Major de Sant Bartomeu amb un balanç positiu

La Comissió i la Regidoria de Tradicions i Festes destaquen la gran acollida dels actes tradicionals i l’èxit dels concerts programats d’El Ball i de les Barraques a la Platja de la Fragata , que han atret una alta afluència de públic

Imatge de l'entrada del Sant. Foto: Aj. Sitges

La Comissió Municipal de Festa Major i la regidoria de Tradicions i Festes fan un balanç positiu dels actes oficials de la Festa Major, una celebració que atreu milers de visitants. La programació musical d’El Ball i de les Barraques, al mateix escenari situat a la Platja de la Fragata, ha tingut una gran acollida per part del públic. Segons els organitzadors –la Comissió Municipal i el col·lectiu de Barraques- els concerts amb grups de renom com La Pegatina, Doctor Prats, Els Catarres, Buhos, Roba Estesa o Lildami han tingut una afluència molt alta d’espectadors.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha valorat positivament el comportament cívic durant la Festa Major i ha destacat que “no s’ha registrat cap incidència destacable”. També ha remarcat la gran presència de públic als actes més tradicionals i també a les activitats paral·leles. Martínez ha destacat també que l’Entrada de Grallers ha estat més fluïda, però considera que cal treballar pedagògicament amb els joves per ensenyar-los a respectar més la Festa i a gaudir de les gralles. El regidor també ha felicitat la Comissió i tots els membres del dispositiu de seguretat i emergències per aconseguir que la Festa Major hagi transcorregut sense incidències remarcables. Alhora també ha agraït la feina dels diferents departaments de l’Ajuntament de Sitges, en especial la regidoria de Tradicions i Festes, així com també, la feina dels 30 voluntaris que han participat en l’organització de la festa i que són una part important per poder dur a terme la celebració amb èxit.

La festa en honor a Sant Bartomeu va començar els actes oficials del 19 d’agost i finalitza avui, 26 d’agost, amb el Ball de la gent gran i la Revetlla sardanista. Però la Comissió Municipal ja treballa en els preparatius de Santa Tecla, que tindrà lloc del 14 al 24 de setembre.