Miquel Forns assegura que casos com el de l’agressió homòfoba de 2016 a Sitges “no poden quedar impunes”

Els fets es remunten a 2016, quan l'acusat i els seus acompanyants van seguir la víctima fins a l'estació de Renfe de Sitges, on el van agredir per la seva orientació sexual.

L’Audiència Provincial de Barcelona va sentenciar dijous a AEH, de 21 anys, a dotze anys de presó per un delicte d’homicidi en grau de temptativa i robatori amb violència, així com a pagar una indemnització de 21.000 euros a la víctima, en relació al cas per agressió homòfoba de 2016 que va commocionar l’opinió pública.

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que “casos com aquest no poden quedar impunes. Hi ha molta feina a fer per combatre l’homofòbia, que és real. Fins i tot en els casos de mínima discriminació, és important que es denunciï. L’única manera de combatre l’homofòbia és per la via de la conscienciació, però també denunciant-ho quan es produeixi l’agressió.”

Forns ha afegit que “l’Ajuntament ens hem posat al costat d’una víctima en la tasca diària que, entre d’altres, fem a través del Punt LGTBI. Darrera la sentència d’aquest cas hi ha la presentació de l’Ajuntament com a acusació popular i això demostra la necessitat de disposar d’un servei com aquest.”

Els fets es remunten a l’octubre de 2016, quan l’acusat i els seus acompanyants van seguir la víctima fins a l’estació de trens on el van agredir per la seva orientació sexual, després de veure com sortia d’un local d’oci nocturn de públic gai. L’Ajuntament de Sitges es va personar com a acusació popular en el procés judicial.