Manuel Rodríguez: “El meu objectiu és ser l’alcalde de Sitges”

L'actual regidor i candidat a l'alcaldia de Sitges per Ciutadans és Llicenciat en Dret, Advocat, Regidor oposició a Sitges, Coordinador Barcelona Sud, Diputat per BCN amb Ciutadans al Parlament de Catalunya.

Com a advocat, com arribes al món de la política?

El meu primer contacte amb el partit va ser l’any 2006, quan va sortir. Quan van tenir representació al Parlament de Catalunya em vaig vincular al partit com a simpatitzant i vaig establir contacte amb l’antic president del grup parlamentari, José Domingo. Em va proposar ser becari al Parlament, però era molt jove i vaig declinar la proposta. Durant el 2014, vaig començar de portaveu del grup municipal a Sitges i també del Consell Comarcal.

Per què decideixes formar part de Ciutadans?

L’any 2014 vaig decidir formar part de la política activament, tenia clar que havia de ser amb Ciutadans per qüestió de sentiments i valors. Confio plenament en el projecte del partit, tant com en els professionals que hi treballen. M’hi sento com a casa.

Vostè és diputat parlamentari des de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del 21D. S’imaginava que arribaria a formar part d’una Llista Parlamentària ?

Quan em va trucar Carlos Carrizosa per preguntar-me si volia formar part de la llista parlamentària, li vaig dir que sí amb molta il·lusió. Mai hauria pensat que arribaria a estar en una institució com el Parlament, tot i ser el número 24 de la llista per la província de Barcelona.

Com a Diputat al Parlament de Catalunya, com veu a l’actual govern de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana? Creu que s’arribarà a esgotar la legislatura electoral o que pel contrari, hi haurà eleccions anticipades?

Malament. El “processime” ha derivat en una situació de paràlisi. No tenen cap tipus d’interès en engegar polítiques que ajudin a superar els problemes reals dels catalans. Per exemple: les lleis d’infància, les lleis de LGTBI… Es pengen medalles i falten els reglaments. Igual que amb les lleis de violència masclista o les de les unitats de valoració forense. S’han perdut molts anys, no sabem si s’acabarà la legislatura abans d’hora o no, però  tenim clar que continuarem fent oposició.

El seu partit, sumava un total de 4166 vots a Sitges el passat 21 D i esdevenia la força política amb més vots del municipi. De cara a les eleccions municipals, creu vostè que es mantindrà aquesta tendència?

Personalment, ja m’agradaria. Estem parlant que en les eleccions del 21D, la participació va rondar el 80%. Dubto que per a les municipals passi el mateix, tot i que de ser així, ens seria positiu.

De ser C’S la formació política amb més vots, a hores d’ara i a tres mesos per davant, amb qui creu que C’s podria pactar per aconseguir l’alcaldia? Creu que es podria arribar a acords estrictament d’àmbit municipal o s’emmarcarà dins de la situació de blocs sobiranista i constitucionalista que viu Catalunya?

Això ja es veurà. El que sí que et dic és que nosaltres no pactarem ni amb populistes ni amb independentistes. Només pactarem amb aquelles opcions que siguin constitucionalistes i que tinguin un programa bo pel municipi. En unes eleccions municipals s’ha d’arribar a acords municipals, és pel que nosaltres treballem.  Malauradament, el procés sempre tindrà una connotació i fins que no acabi sempre hi haurà una connotació d’aquest tipus.

Si C’s amb Manu Rodríguez al capdavant arriba a l’alcaldia, quines serien les primeres mesures d’acció que prendria el nou govern?

El programa encara no s’ha presentat, però el que és evident és que portarem un programa on hi haurà inversions a la via pública, noves propostes fiscals dins de les ordenances o millores en els reglaments perquè tothom pugui tenir accés a les subvencions. També hi poden entrar la gratuïtat dels llibres de text, ajudes per a escoles bressol o noves beques de menjadors.

Manu Rodríguez es veu d’alcalde, diputat i coordinador del partit a Sitges i a la demarcació Barcelona Sud? O pel contrari, creu que és massa? A què renunciaria?

El meu objectiu és ser l’alcalde de Sitges. A hores d’ara, si fos alcalde, posaria a disposició del partit la resta de càrrecs.

És regidor de l’oposició a Sitges des de 2015. Què n’opina del procés de segregació de Les Botigues? Quina és la solució que proposa Ciutadans?

El tema de Les Botigues ve de molt lluny. Els veïns i veïnes de les botigues necessiten un pla d’inversió per millorar els serveis. Els últims plans que ha presentat l’equip de govern en l’àmbit d’habitatge, viabilitat o fins i tot el pla d’usos, mai parlen de Les Botigues. El referèndum de Les Botigues va ser una gran errada per part de l’equip de govern, la baixa participació que va tenir ho demostra.

Com a resident del Garraf, es pot fer front a la poca inversió per part del govern de la Generalitat a la comarca? Quina és l’alternativa que proposa Ciutadans?

Es podria, però requereix partides pressupostàries elevades, quant a transport sobretot. Poder alliberar el peatge o donar unes certes ajudes a totes les persones que vivim a la comarca, són part de les opcions per les quals treballa C’s.

Què n’opina dels aldarulls patits a Sitges fa uns dies entre simpatitzants de VOX i membres del comitè antifeixista que va acabar requerint l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra?

És una llàstima, s’ha de respectar a tothom. Les idees s’han de lluitar amb paraules, sense violència ni intimidacions.