Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

L’alcaldessa Aurora Carbonell visita el Consell d’Infants de Sitges

Avatar photo

Les conselleres i els conselleres han plantejat a l’alcaldessa preguntes i inquietuds sobre el mediambient, el benestar dels animals o el respecte a la diferència.

Imatge del Consell d’Infants. Cedida

La tercera sessió de treball del 17è Consell d’Infants ha comptat aquest dimarts amb la visita de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.  Durant la reunió celebrada a l’Espai Jove, els membres d’aquest òrgan de participació ciutadana, constituït el passat mes d’octubre, han rebut l’encàrrec polític de la màxima autoritat de la vila per tal que aportin la seva perspectiva i la seva mirada per a millorar el municipi.

Aurora Carbonell ha demanat la implicació de les conselleres i els consellers perquè “volem escoltar les vostres opinions i que aporteu inquietuds  o suggeriments. El debat i el diàleg són importants en una societat democràtica i en el marc del Consell d’Infants també. Com a infants teniu drets i deures i, per això, és important que els tingueu presents perquè a través del treball amb accions conjuntes us ajudarà a ser ciutadans més compromesos i més responsables”.

L’alcaldessa ha encoratjat els membres del Consell d’Infants a “gaudir d’una experiència educativa única en el marc d’un projecte col·lectiu que contribuirà, de ben segur, a fer de Sitges, una vila més participativa”.

Aurora Carbonell ha afegit que “l’Ajuntament de Sitges està a favor de les iniciatives que impulsen la participació dels infants a la vila i, sobretot, la defensa activa dels drets de participació i opinió dels infants. El Consell d’Infants és una oportunitat per a vosaltres ja que haureu de consensuar i arribar a acords, tal com fem les regidores i els regidors al ple de l’Ajuntament de Sitges”.

En aquesta sessió del mes de gener els membres del Consell d’Infants, com a representants del col·lectiu d’infants dels centres educatius de la vila, han portat les idees recollides dels seves companyes i companys per tal d’escollir el projecte i han aprofitat l’ocasió perplantejar a l’alcaldessa les propostes de millora relacionades amb el mediambient (la neteja, el reciclatge, la creació de més espais verds), el benestar dels animals o el respecte a la diferència.

Repensar el calendari d’activitats culturals, lúdiques i esportives per a infants, el projecte del 17è Consell d’Infants

Després de la visita de l’alcaldessa, el Consell d’Infants ha posat sobre la taula cinc propostes de treball d’aquest curs: analitzar pro-animalistes; fomentar polítiques de reciclatge, repensar el calendari d’activitats culturals, lúdiques i esportives per a infants de la vila; treballar entorn les addiccions com les drogues, i promoure accions de sensibilització sobre sexualitat, gènere i determinats abusos. Després d’un debat intens, el 17è Consell d’Infants ha escollit replantejar el calendari d’activitats culturals, lúdiques i esportives i aportar la mirada dels infants de la vila.

El Consell d’Infants, coordinat per la regidoria d’Educació, estàintegrat per 20 alumnes de 5è i 6è de les escoles de Primària de Sitges (Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Maria Ossó i Esteve Barrachina, Escola Pia i The British School of Barcelona (BSB Sitges),després de ser escollits de manera democràtica per les seves companyes i els seus companys de classe. Al llarg del curs, el Conselld’Infants es reuneix mensualmentper desenvolupar el projecte, que al mes de juny es presentarà davant l’alcaldessa i el regidor d’Educació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Demanen el confinament de la població de Banyeres del Penedès

Notícia següent

Sitges reactiva el Consell Municipal de Medi Ambient

Notícies relacionades